Lietuvos valstybės atkūrimo dieną Kėdainių rajono meras S. Grinkevičius pasipuošė tautiniu kostiumu

Vasario 16-oji mūsų Kėdainių krašte pažymėta gausa renginių, kuriuose dalyvavo Seimo nariai, Kėdainių rajono savivaldybės vadovai, rajono tarybos nariai, savivaldybės administracijos atstovai.
Kėdainių rajono savivaldybės vadovas Saulius Grinkevičius su žmona Aldona į Valstybės atkūrimo dienos renginius atėjo pasipuošę tautiniais drabužiais. Meras dėvėjo aukštaičio, o jo žmona dzūkės kostiumą.
„Mintis apie tautinius kostiumus kilo praėjusių metų vasarą. Apie tai, kad reikia juos įsigyti, pradėjome svarstyti po Liepos 6-osios – Valstybės dienos. Mano manymu, būtent Liepos 6-oji ir Vasario 16-oji yra tos dienos, kai dera pasipuošti tautiniais drabužiais“, – sakė S. Grinkevičius.

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną Seimo narė, Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė, Kėdainių rajono savivaldybės meras S. Grinkevičius su žmona Aldona, mero pavaduotoja Olga Urbonienė, savivaldybės administracijos direktorius Ovidijus Kačiulis, administracijos direktoriaus pavaduotojas Antanas Pavolis, rajono tarybos nariai, savivaldybės skyrių vedėjai rinkosi į Šv. Juozapo bažnyčią, kur aukotos Šv. Mišios už Lietuvos valstybę.

Vėliau gėlių vainikais ir žvakių liepsnelėmis kovotojų už Lietuvos laisvę atminimas pagerbtas Kėdainių miesto ir rajono kapinėse.

Kėdainių kultūros centre į šventę „Kiekvienoje širdy – Tu, Lietuva“ susirinkusius kraštiečius pasveikino rajono meras S. Grinkevičius, trumpai atsigręžęs į praeitį, priminęs, kuo mums svarbi vasario 16-oji.

Kėdainių kultūros centre nuotaikingą koncertą kraštiečiams dovanojo Šiaulių universiteto liaudiškos muzikos ansamblis „Saulė“.

Kėdainių rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą