„Enerstenos grupė“ spalvina pasaulį žaliai

Prieš kelis metus išsikėlusi tikslą eksportuoti, „Enerstenos grupė“ šiandien jau gali didžiuotis savo darbais 7-iose skirtingose pasaulio valstybėse. „Enerstenos grupės“ surastus efektyvios šiluminės energijos gamybos sprendimus įsidiegė Lietuva, Latvija, Lenkija, Prancūzija, Ukraina, Baltarusija ir Rusijos Federacija. Už tai „Enerstenos grupė” paskelbta nugalėtoja konkurse „Lietuvos eksporto prizas 2015“, apdovanojimą įteikė LR Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Pirmoji „Enerstenos grupės“ eksporto sutartis buvo pasirašyta 2014 m. sausio 30 d. Su Ventspilio šilumos tinklais (Latvija) buvo sutarta dėl kondensacinio ekonomaizerio įrengimo esamiems 26 MW galios biokuro katilams, sutartį numatyta įgyvendinti per 7 mėn. Tai buvo labai trumpas laikotarpis tokio tipo objektams, bet „Enerstenos grupės“ komanda su šia užduotimi susitvarkė ir pradėjo toliau garsinti įmonę už Lietuvos ribų. 2014 m. pabaigoje kitai Latvijos įmonei buvo įrengta visiškai nauja 5 MW galios katilinė Daugavpils mieste. Tai „Enerstenos grupei“ buvo pirmoji visos katilinės eksporto sutartis. 2015 metais įrengtas kondensacinis ekonomaizeris 2×4 MW galios katilams Siguldos miestui. Pagal specialų užsakymą Prancūzijos įmonei suprojektuoti ir pagaminti 2 vandens šildymo katilus po 12 MW, katilai iškeliavo į Nantes miestą.  2015 m. kovo 24 d. pasirašyta pirmoji visos biokuro garo katilinės (8 MW, 24 barų) eksporto sutartis su  privačia Latvijos pieno perdirbimo įmonė. Vėliau pasirašyta sutartis dėl kondensacinio ekonomaizerio su visa kondensato valymo sistema projektavimo, gamybos ir montavimo Salaspils mieste. Ekonomaizeris buvo skirtas 7 MW biokuro katilui. Lenkijos įmonei pristatyta kondensato neutralizavimo sistema. 2015 m. rugpjūčio mėn. „Enerstenos grupei“ pavyko savo darbų kokybę ir gaminamos biokuro katilinių įrangos patikimumą įrodyti užsakovams Ukrainoje. Suprojektuotas, pagamintas ir instaliuotas kondensacinis ekonomaizeris su kondensato valymo sistema. Kondensacinis ekonomaizeris skirtas 5 MW galios katilui. Užsakovas šilumą tiekia Boryspilio tarptautiniam oro uostui. 2015 metus „Enerstenos grupė“ baigė pirmąja eksporto sutartimi Baltarusijoje. Naujai statomoje katilinėje įrengiami du po 5 MW ir vienas 2 MW galios katilai, kūrenami biokuru (iki 55 proc. drėgnumo medžio skiedra) su jiems skirtu 12 MW galios kondensaciniu ekonomaizeriu. 2016 metai „Enerstenos grupei“ atvėrė vartus į Rusijos Federaciją.  Pasirašyta sutartis su dėl sauso tipo ekonomaizerio gamybos, kuris bus skirtas esamam dujas deginančiam garo katilui.

Nenuostabu, kad šie darbai neliko nepastebėti. Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija „Enerstenos grupę” paskelbė nugalėtoją konkurse „Lietuvos eksporto prizas 2015“. Konkurso organizavimu asociacija siekia plėtoti Lietuvos įmonių pagamintos produkcijos, atliekamų darbų ar teikiamų paslaugų eksportą, vertinti bei viešinti šio proceso tendencijas. Konkurse gali dalyvauti visos Lietuvoje registruotos gamybos ar paslaugų eksporto įmonės bei kitos su užsienio prekyba susijusios institucijos, nepriklausomai nuo jų narystės Rūmuose, asociacijose, konfederacijose ar kituose susivienijimuose. Kartą apdovanotos įmonės gali vėl dalyvauti konkurse, t.y. pretenduoti į apdovanojimus,  tik po ketverių metų. 2016 m. vasario 19 d. „Lietuvos eksporto prizą 2015“ Lietuvos Respublikos Vyriausybėje atsiėmė „Enerstenos grupės“ generalinis direktorius Virginijus Ramanauskas. Apdovanojimą įteikė LR Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Parašykite komentarą