Lietuvos mokslas gali ir turi būti konkurencingas

Antradienis, vasario 23 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Lietuvos mokslų akademiją, švenčiančią 75-erių metų jubiliejų.

Prezidentė pabrėžė, kad mokslas valstybei yra daugiau nei svarbus. Tai gerai suprato nepriklausomos Lietuvos valstybės kūrėjas Jonas Basanavičius, norėjęs su Lietuvos mokslų draugija steigti akademiją, bet nespėjęs. 1941 m. įsteigtoje Akademijoje visada ruseno tautinės savimonės židinys. Neatsitiktinai čia rinkosi Sąjūdžio iniciatoriai.

„Žvelgdami jau į šį, pagreitintai tiksintį globalaus pasaulio laiką, jaučiame ypatingą mokslo ir inovacijų svarbą. Būtent tai – investicijos į žinias, inovacijas, išradimus, naujas technologijas – turi būti mūsų prioritetas. Turime visas galimybes būti tarp pirmaujančių šalių mokslinių tyrimų ir inovacijų srityje”, – sakė Prezidentė.

Valstybės vadovė atkreipė dėmesį, kad Lietuvos mokslas gali ir turi tapti konkurencingas pasaulyje. Lietuvoje jau įkurti penki integruoti mokslo, verslo ir studijų slėniai, technologijų parkai, didėja investicijos į žinias, inovacijas, išradimus. Jau kovą Lietuva pradės derybas dėl asocijuotos narystės Europos branduolinių tyrimų centre CERN.

Prezidentė padėkojo akademikams už jų indėlį į mokslo pažangą ir palinkėjo didelės mokslinės drąsos bei sėkmės.

Lietuvos mokslų akademija, turinti 120 narių, jungia iškiliausius šalies mokslininkus. Akademija yra atsakinga už mokslo populiarinimą Lietuvoje, už mūsų šalies bendradarbiavimą su mokslinių tyrimų organizacija CERN.

Parašykite komentarą