Parodoje Seime – visuomenės atstumti žmonės ir nepatogios jų istorijos

2016 m. vasario 25 d. pranešimas VIR

Vasario 22 – kovo 7 dienomis Seimo II rūmų parodų galerijoje eksponuojama projekto „Atsimerk“ fotografijų paroda. Įėjimas laisvas. Parodą globoja Seimo narys Arimantas Dumčius.

Projekto „Atsimerk“ dalyviais tapo Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ socialinės pagalbos ir integracijos centro „Betanija“ lankytojai bei „Caritas Works“ dirbtuvių darbuotojai. Pasak projekto rengėjų, „šie žmonės yra labiausiai atstumti mūsų visuomenės, kai kurie palūžę ar netekę vilties, gyvena atskirtyje nuolat lydimi vienatvės jausmo. Tai žmonės, į kuriuos žiūrėti įprastai yra per sunku, nepatogu, truputį gėda, pro juos praeidami dažnai spartinam žingsnį, tikimės, kad nebūsim užkalbinti“. Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ šiems žmonėms yra vieta, kur jie laukiami. Visiems projekto „Atsimerk“ dalyviams tai buvo galimybė pamatyti save kitokius ir iš naujo pamilti, suvokti savąją vertę. Parodos lankytojai turi galimybę pamatyti šiuos žmones kitokius ir perskaityti trumpas, bet tikras jų istorijas.

Taip pat šis projektas yra kiekvienam iš mūsų ir apie mus – apie žmones. Projektas siekia įkvėpti ir paskatinti kiekvieną iš naujo pamatyti save, o svarbiausia, priimti kitus ir kitokius.

Parengė

Informacijos ir komunikacijos departamento

Ryšių su visuomene skyrius

Vyresnioji specialistė

Justė Radzevičiūtė-Laugalienė

Tel. (8 5)  239 6210, el. p. juste.radzeviciute@lrs.lt

Parašykite komentarą