Premjeras su Investicijų patarėjų komisija aptarė Lietuvos patrauklumo užsienio investuotojams didinimo galimybes

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius susitiko su Investicijų patarėjų komisija ir išklausė jos siūlomas rekomendacijas, kaip pagerinti migracijos politiką ir pritraukti į Lietuvą darbo rinkai reikalingų talentų. Premjeras padėkojo už atliktą darbą ir išreiškė palaikymą komisijos teikiamoms rekomendacijoms.

„Dešimtasis Investicijų patarėjų komisijos posėdis yra sėkmingai vykstančio bendradarbiavimo tarp užsienio investuotojų ir Vyriausybės įrodymas. Bendras darbas tobulinant švietimo sistemą ir darbo santykių reglamentavimą jau padėjo pagerinti Lietuvos investicinį klimatą. Neabejoju, kad šios rekomendacijos taip pat pasitarnaus ir tobulinant šalies investicinę aplinką“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Premjero teigimu, Lietuvos pastangas tapti konkurencinga ekonomika įvertino ir tarptautinė bendruomenė. „Nuo 2010 metų Pasaulio ekonomikos forumo reitinguose Lietuva pakilo iš 53 į 36 vietą, o pernai metais Tarptautinis valiutos fondas oficialiai paskelbė Lietuvos ekonomiką pažangia“, – susitikimo su komisija metu teigė Ministras Pirmininkas ir pažymėjo, kad tai rodo, jog mūsų šalies ekonomikos augimas yra tvarus, o finansų sistemoje užtikrinama fiskalinė drausmė.

„Nuolatinės pastangos gerinti investicinę aplinką turėjo įtakos investuotojų pasitikėjimui mūsų šalimi. 2015 metai Lietuvai buvo rekordiškai sėkmingi pritraukiant tiesiogines užsienio investicijas, pradėtas 31 naujas investicinis projektas, kurie, tikimasi, sukurs daugiau nei 2600 naujų darbo vietų per ateinančius trejus metus“, – teigė A. Butkevičius.

„Siekdami, kad Lietuva taptų dar konkurencingesnė kovoje dėl tiesioginių užsienio investicijų, stengsimės priimti reikalingus įstatymus darbo santykių reguliavimo ir migracijos srityse. Pirmiausia, žinoma, patvirtinti Socialinį modelį, kuris įtvirtintų lankstesnius darbo santykius. Antra, pagal komisijos narių pasiūlytas rekomendacijas iki Pavasario sesijos pabaigos pakoreguoti įstatymus, įteisinančius migracijos procedūras“, – sakė premjeras.

Pasak Vyriausybės vadovo, įvykdžius šias reformas, 2016 metais būtų galima tikėtis pritraukti dar daugiau tiesioginių užsienio investicijų projektų.

Investicijų patarėjų komisiją sudaro stambių užsienio įmonių vadovai, verslo ekspertai, ūkio ir užsienio reikalų ministrai. Ši komisija valstybinėms institucijoms teikia pasiūlymus, kaip didinti šalies patrauklumą užsienio investuotojams. Šiemet diskusijoje dalyvavo 10 pasaulinio garso užsienio bendrovių atstovų, „Investuok Lietuvoje“, „Investuotojų forumo“ ir viešojo sektoriaus įstaigų atstovai.

Parašykite komentarą