I.Vyrypajevo muzikinis monospektaklis „UFO“

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: 2016-03-16, trečiadienis
Renginio pradžia: 18:30
Renginio vieta: V.Putvinskio g.56, Kaunas

Kovo 16 d., trečiadienį, 18.30 val. Ivano Vyrypajevo muzikinis monospektaklis „UFO“ (rusų kalba). Pasakotojas – Olegas Kovrikovas, muzikos atlikėjai: Edgaras Babanovas (perkusija), Mindaugas Špokauskas (sintezatorius). 

Bilietų kaina 15 Eur. (pirmos trys eilės) ir 8 Eur. Bilietus galima įsigyti Kauno menininkų namų „Mūzų svetainėje“, o taip pat visose TIKETA kasose. 

Apie spektaklį

Realių žmonių išgyvenimais paremta pjesė pasakoja apie kontaktus su nežemiškomis civilizacijomis. Šie įvairių šalių gyventojai susidūrė su kita realybe, kuri visiems laikams pakeitė jų gyvenimus. Tai ne vien kosminiai laivai ar ateiviai, bet ir savotiškas susitikimas su visatos sąmone. Tai tarsi tiltas tarp fizinio ir metafizinio pasaulio, materijos ir dvasingumo, tarsi išėjimas už tikrovės, kuria įpratome tikėti, ribų.

„Mane domina, kaip šie įvykiai pakeitė žmonių kasdienybę, santykius su artimaisiais, jų požiūrį į meilę, mirtį, dėkingumą ir tikėjimą Dievu. Šie žmonės ypatingi. Jiems svarbios ramybės ir saugumo sąvokos“, – apie pjesę yra sakęs jos autorius I.Vyrypajevas. 

Nebe pirmą kartą I.Vyrypajevo kūrinius į sceną perkeliantis O.Kovrikovas „UFO“ istorijose įžvelgia terapinį poveikį: „Jos tarsi gydo psichologine prasme, nes tai – lyg kelionė į save, leidžianti susivokti, atrasti daugiau aiškumo, lengvumo ir laisvės. Gyvo dialogo forma sukuria realų vyksmo išgyvenimą. Kitaip tariant – teatrą be kaukių ir vaidybos, kuriame vyksta pokalbis apie dvasiai svarbius dalykus“.

Spektaklio metu žiūrovai pasiners į mistiškus „hang drum“ (perkusija) skleidžiamus ritmus, o nežemišką atmosferą kurstys dambrelių muzikos garsai. 

Olegas Kovrikovas – ugdomojo vadovavimo (angl. coaching) seminarų autorius ir lektorius. Gimė 1977 m. Vilniuje. Mokėsi Biblijos mokykloje Latvijoje, vėliau studijavo egzistencinę terapiją Humanistinės ir egzistencinės psichologijos institute. 2006 m. baigė tarptautinę ugdomojo vadovavimo akademiją Maskvoje. 2007 m. Vilniuje įkūrė UAB „Baltijos koučingo centras”, tapo Tarptautinės ugdomojo vadovavimo specialistų federacijos (ICF) Baltijos šalių filialo prezidentu. 2010 m. sukūrė trumpametražį filmą „Kas tu esi?” socialine-psichologine tema keliomis pasaulio kalbomis. 2012 m. Lietuvos rusų dramos teatre pagal I.Vyrypajevo pjesę pastatė spektaklį „Iliuzijos”. Nuolat rengia individualius ir grupinius mokymus, konsultacijas, dalyvauja įvairiose tarptautinėse konferencijose.

Parašykite komentarą