Seimo URK pirmininkas dalyvaus Ukrainai skirtame renginyje Briuselyje

2016 m. vasario 26 d. pranešimas VIR

Seimo valdyba komandiravo Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininką Benediktą Juodką į Briuselį (Belgijos Karalystė) vasario 29 – kovo 2 dienomis dalyvauti Europos Parlamento ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados konferencijoje „Kaip telkti pajėgumus reformoms vykdyti“.

Europos Parlamentas (EP) yra pasirinkęs Ukrainą kaip šalį, kuriai bus teikiama pirmenybė vykdant parlamentinės paramos veiklą. Nuo 2015 m. rugsėjo mėnesio vykdoma poreikių įvertinimo misija, kuriai vadovauja buvęs EP pirmininkas Patas Koksas (Pat Cox). Šiomis dienomis bus parengtas pranešimas ir veiksmų planas dėl Aukščiausiosios Rados vidaus reformos ir pajėgumų stiprinimo.

Siekdamas supažindinti su pranešimu ir pradėti Aukščiausiajai Radai skirtą parlamentinės paramos ir pajėgumų stiprinimo programą EP vasario 29 – kovo 2 dienomis organizuoja Ukrainos savaitę Briuselyje.

Renginyje kviečiami dalyvauti daugiau kaip 50 Ukrainos parlamentarų, jam savo gerąja parlamentinės veiklos patirtimi dalinsis EP nariai ir kitų ES institucijų, tarptautinių organizacijų ir pilietinės visuomenės atstovai.

Saulė Eglė Trembo

Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento

Spaudos biuras, tel. (8 5)  239 6203, el. p. egle.trembo@lrs.lt

Parašykite komentarą