LRTK pradėjo tyrimą dėl televizijos programoje „RTR Planeta“ galimai padarytų pažeidimų

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (toliau – LRTK) pradėjo tyrimą dėl Visuomenės informavimo įstatymo (VIĮ) 19 straipsnio 1 dalies 2 ir 3 punktų galimo pažeidimo 2016 m. vasario 14 d. 21.29 val. televizijos programos „RTR Planeta“ transliuotoje laidoje „Sekmadienio vakaras su Vladimiru Solovjovu“.

Šios laidos dalyvių išsakytuose teiginiuose galimai ir vėl buvo kurstomas karas, tautinė neapykanta, skatinama smurtauti ir kėsintis į Baltijos šalių suverenitetą, jų teritorijos vientisumą bei politinę nepriklausomybę.

Švedijoje registruotos rusų kalba transliuojamos televizijos programos „RTR Planeta“ turinio laisvą priėmimą Lietuvoje LRTK buvo apribojusi jau ne vieną kartą. Paskutinis pažeidimas buvo taip pat nustatytas laidoje „Sekmadienio vakaras su Vladimiru Solovjovu“, transliuotoje praėjusių metų lapkričio 29 d. Vadovaudamasi 2015 m. spalio 1 d. įsigaliojusiais VIĮ pakeitimais, kurie leido imtis efektyvesnių priemonių neskelbtinos informacijos sustabdymui, LRTK įpareigojo Lietuvos retransliuotojus perkelti šią programą į televizijos programų paketus, platinamus tik už papildomą mokestį. Šiame sprendime nustatyti apribojimai galios iki š. m. gruodžio mėn.

Sprendimą dėl š. m. vasario 14 d. transliuotos laidos turinio, galimai pažeidusio VIĮ, LRTK priims įvertinusi ir nepriklausomų ekspertų išvadas.

Parašykite komentarą