Tarptautiniai universitetai parodoje Vilniuje

Susitikite su užsienio universitetų atstovais parodoje „Tarptautinių studijų dienos“ kovo 3 d. Vilniuje, Radisson Blu Hotel Lietuva konferencijų centre (Konstitucijos pr. 20).

Didžioji Britanija

Ši šalis tvirtai laiko lyderio pozicijas pasaulyje pagal tarptautinių studentų skaičių universitetuose. Tai galima paaiškinti aukštai vertinama mokymo įstaigų reputacija ir perspektyvomis susirasti gerai apmokamą darbą. Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (OECD) specialistai ištyrę išsivysčiusių šalių absolventų darbo užmokesčio ir bedarbystės lygį, išsiaiškino, kad būtent Didžiosios Britanijos universitetų absolventai turi didžiausias galimybes gauti gerai apmokamą darbą prestižinėse kompanijose.

Būtent Didžiojoje Britanijoje yra universitetų su ilgaamže istorija: Oxford (įkūrimo metai – 1096), Cambridge (1209), St Andrews (1410), Edinburgh (1582). Tai byloja, kad daugelį amžių čia formavosi ir vystėsi mokslinė mintis.  Užsienio studentus vilioja aukšta dėstymo kokybė ir mokslinis tiriamas lygis. Greta tradicinių taip vadinamų „red-brick“ universitetų, Anglijoje gausu ir šiuolaikinių įstaigų, siūlančių naujas programas, paklausias darbo rinkoje, tokias kaip logistika, marketingas, landšafto dizainas, verslas, turizmas ir kt.

Kiekviename universitete yra šimtai bakalauro ir magistro programų. Parodoje Vilniuje iš „pirmų lūpų“ galite sužinoti apie mokymo įstaigas, įstojimo būdus, stojimo reikalavimus, kainas ir galimybę pasinaudoti studentiška paskola mokesčiui už mokslą padengti.

Tarptautinių studijų parodoje  Vilniuje dalyvaus šie universitetai:

Newcastle UniversitySwansea UniversityLeeds Beckett UniversityUniversity of GloucestershireBath Spa UniversityLondon College of Contemporary ArtsNorwich University of the ArtsLondon School of Marketing

Olandija

Olandijos universitetuose,  lyginant su kitomis Europos šalimis, yra didžiausias programų anglų kalba pasirinkimas. Iš bendro 500 000 studentų skaičiaus, užsienio studentai sudaro 42 000. Šiuo metu studentai gali rinktis iš 1 150 studijų programų anglų kalba, taip pat siūlomos programos vokiečių ir prancūzų kalbomis.

Pasitikite šių universitetų atstovus parodoje Vilniuje:

Netherlands Maritime UniversityFontys University of Applied Science

Italija

Bocconi University – žinomiausias privatus universitetas Italijoje, įkurtas 1902 metais Milane. Tai pirmasis universitetas  Italijoje, parengęs ekonomikos  programą. Šiandien – tai didžiausias mokslinis tiriamasis universitetas verslo, finansų, ekonomikos ir teisės srityje. Universiteto mokslinius projektus finansuoja valstybinės ir tarptautinės organizacijos, jis taip pat bendradarbiauja rengiant pilotinius projektus ir su kitomis Europos verslo mokyklomis ir universitetais. Pasauliniame universitetų reitinge QS World University Ranking 2015 metais universitetas užėmė 22 vietą socialinius mokslų, 7-ą vietą verslo programų, 18 – ekonomikos ir ekonometrijos, 28 – buhalterijos ir finansų srityse. Įeina į geriausių verslo mokyklų dešimtuką Europoje. Tarp universiteto absolventų buvęs Italijos ministras pirmininkas Mario Monti, buvusi užsienio reikalų ministrė Emma Bonino, Vodafone Group vadovas Vittorio Colao, daugelis politinių veikėjų ir verslininkų. Universitete mokosi 13 000 studentų, programos vykdomos anglų ir italų kalbomis.

Vokietija

BAU International Berlin University of Applied Sciences – nevalstybinis universitetas, siūlantis bakalauro studijų programas anglų kalba šiose srityse: Business Administration, Communication Design, Product Design, Interior Design. Stojimui reikalingas anglų kalbos lygis IELTS 6.0. Vasaros laikotarpiu universitete  organizuojami 3 savaičių kursai pagal šias temas:

Re-inventing The Modern City: BerlinManaging Digital EconomiesPhotographing A City That Never SleepsGerman Language And Culture A1 and A2

Šveicarija

Ši šalis garsėja puikiai ruošiamais specialistais viešbučių verslo ir turizmo srityse. Studijų programose puikiai suderinti akademinis mokymas ir praktika. Vieną semestrą studentai mokosi, kitą – atlieka mokamą praktiką.  Swiss Education Group parodoje pristatys 5 mokymo įstaigas:

Hotel Institute Montreux (HIM) Swiss Hotel Management School (SHMS) Cesar Ritz Hospitality College IHTTI César Ritz Colleges Switzerland – Lucerne Campus.

Prancūzija

VATEL International Business School, Hotel & Tourism Management – verslo mokykla siūlo bakalauro ir magistro programas anglų ir prancūzų kalbomis viešbučių ir turizmo verslo srityse. Neatskiriama mokymosi dalis  – kiekvienais metais vykdoma profesinė stažuotė keturių ir penkių žvaigždučių viešbučiuose.

Rusija

Sankt Peterburgo Petro Didžiojo politechnikos universitetas – didžiausias technikos universitetas Rusijoje, teikiantis aukščiausios kokybės švietimo paslaugas. Vienas pagrindinių universiteto uždavinių – pasaulinio lygio specialistų paruošimas, galinčių dirbti pažangioje gamyboje, įskaitant tiriamąją, projektinę ir verslo veiklą.

  

Susitikite su universitetų atstovais  kovo 3 d. parodoje „Tarptautinių studijų dienos“, kuri vyks Radisson Blu Hotel Lietuva konferencijų centre, Konstitucijos pr. 20, Vilniuje.

Atminkite, kad rinktis universitetus riekia labai atsakingai, o teisinga ir laiku suteikta informacija  – sėkmės garantas!

  

Paroda Tarptautinių studijų dienos

Kovo 3 dieną

Radisson Blu Hotel Lietuva, Konferencijų centre, Konstitucijos pr. 20, Vilniuje

Parodos laikas: 10.00 – 18.00
Įėjimas nemokamas


Parodos organizatorius:
BALTIC COUNCIL FOR INTERNATIONAL EDUCATION;
Jogailos g. 4, Vilnius
tel. 8 52690056, 8645 72232
lietuva@balticcouncil.org

www.balticcouncil.lt

Parašykite komentarą