Vijūnėlės dvaro ir Vyriausybės nutarimo burbulas sprogo – ikiteisminis tyrimas nutrauktas

„Garsiai, aršiai ir gerai apgalvotai bandyta apjuodinti dabartinę Vyriausybę ir mane, kaip Ministrą Pirmininką. Tačiau sukurptas planas nuversti socialdemokratus, priversti Vyriausybę atsistatydinti dėl tariamos korupcijos liks istorijai, nes šiandien STT paskelbė nutraukusi ikiteisminį tyrimą dėl Vijūnėlės dvaro – byla subliuško. Nė sekundei nenustojau tikėti mūsų valstybės teisine sistema. Bet lieka tik apgailestauti, kad priešrinkiminė kova vyksta nepaisant jokių moralės normų“, – sako Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. 

Dėl Vyriausybės priimto nutarimo, susijusio su kurortinėmis zonomis premjerui teko atsakyti į STT klausimus kaip liudytojui. Premjeras įvykdė savo pareigą. STT atliktas tyrimas nutrauktas nesant nusikalstamo pagrindo.

„Nors viešojoje erdvėje ir man, ir Aplinkos ministrui Kęstučiui Trečiokui teko išklausyti daugybę karčių žodžių, daugybę melo, o visuomenė stebėjo, kaip buvo pučiamas muilo burbulas šioje istorijoje, džiaugiuosi, kad tyrimas buvo atliekamas. Ši Vyriausybė yra atsakinga ir nepateisina jokių korupcinių apraiškų, jei jos yra. Tyrimo nutraukimas įrodo, kad Vyriausybės nariai buvo kaltinami be pagrindo, nors Vyriausybei priešiškos politinės jėgos tuo metu krovėsi politinius dividendus. Gaila ir visuomenės, kuriai labai negražiais metodais buvo muilinamos akys visos šios istorijos eigoje“, – sako premjeras. 

Vyriausybės vadovas neatmeta galimybės, jog politiniai oponentai nesustos, artėjant rinkimams, kova vis aštrės ir tokių burbulų bus stengiamasi išpūsti daugiau.

Parašykite komentarą