„Azure Marketplace“ išsiplėtė į 13 naujų šalių, tarp jų ir Lietuva

„Azure Marketplace“, debesų kompiuterijos platformos „Microsoft Azure“ verslo programų parduotuvė, išsiplėtė į 13 naujų šalių, tarp kurių ir Baltijos valstybės. Nuo šiol Lietuvos startuoliai ir kiti programinės įrangos gamintojai galės naudoti „Azure Marketplace“ savo produktų reklamai bei skatinti „Azure“ klientus visame pasaulyje naudotis jų siūlomomis verslo programomis, įrankiais bei paslaugomis.

Internetinė parduotuvė „Azure Marketplace“ leidžia „Microsoft“ partneriams siūlyti savo sprendimus įmonėms ir „Azure“ klientams visame pasaulyje. Naudodami vieną bendrą platformą klientai kelių mygtukų paspaudimu gali lengvai ieškoti, pirkti ir diegti programinės įrangos gamintojų siūlomus sprendimus, susijusius su „Azure“ platforma.

„Azure Marketplace“ supaprastina programinės įrangos platinimą, nes siūlo nesudėtingus ir automatizuotus apskaitos, ataskaitų teikimo ir klientų sąskaitų valdymo procesus. Todėl startuoliai ir kiti nepriklausomi programinės įrangos gamintojai gali sutelkti visą dėmesį į produkto kūrimą ir rinkodarą.

„Debesų kompiuterijos sprendimai padeda tiek bendrovėms, tiek paprastiems vartotojams darbus atlikti efektyviau ir sutaupyti laiko. „Azure Marketplace“ plėtra į Baltijos regioną ir kitas šalis reiškia, jog mūsų startuoliai ir programinės įrangos gamintojai turės puikų šansą savo aplikacijas talpinti platformoje, turinčioje milijonus jų įmonėms potencialių klientų visame pasaulyje. Iš esmės tai yra paprastas ir veiksmingas būdas atkreipti dėmesį į savo aplikaciją ir užsidirbti daug neinvestuojant į rinkodarą“, – tikina Ainis Kavaliauskas, „Microsoft Lietuva“ vadovas.

Šį žingsnį teigiamai vertina ir Lietuvos bendrovės. Anot Šarūno Chomentausko, didžiųjų duomenų (angl. „Big Data“) analitikos įmonės „Exacaster“ vadovo, „Azure Marketplace“ yra svarbus įvykis Lietuvos programinės įrangos gamintojams jau dirbantiems ar dar tik norintiems žengti į pasaulinę rinką: „Nuo šiol Lietuvos bendrovės gali per „Azure Marketplace“ parduoti savo su „Azure“ suderintus debesų programinės įrangos sprendimus pasaulinėje rinkoje ir nesirūpinti dėl sutarčių sudarymo ar įmokų surinkimo – tuo pasirūpina „Microsoft“. Atkreipti dėmesį į „Azure Marketplace“ galimybes turėtų įmonės, kurių sukurti programiniai sprendimai tinka vidutinėms ir didesnėms bendrovėms visame pasaulyje. „Exacaster“ tai svarbu ir dėl to, kad pajamas galime gauti Lietuvoje, o ne į antrines ar partnerių bendroves kitose šalyse, kas supaprastina apskaitos valdymą ir teisinius aspektus.“

Šiuo metu programėlių parduotuvė veikia 22 pasaulio šalyse.

Parašykite komentarą