Seimo Pirmininkė susitiko su Japonijos Parlamento Atstovų Rūmų Pirmininku

2016 m. kovo 2 d. pranešimas VIR

 

Seimo Pirmininkės Loretos Graužinienės vadovaujama Parlamento delegacija šiandien Japonijoje susitiko su Japonijos Parlamento Atstovų Rūmų Pirmininku Tadamoriu Ošima.

Susitikime paminėta diplomatinių santykių atkūrimo tarp Lietuvos ir Japonijos 25-erių metų sukaktis, aptarti pastaraisiais metais intensyvėjantys Lietuvos ir Japonijos politikos, ekonomikos, mokslo, kultūros ryšiai, taip pat pasikeista nuomonėmis dėl naujų bendradarbiavimo galimybių.

Parlamento vadovė pasidžiaugė, kad Lietuvą ir Japoniją sieja abipusis pasitikėjimas, taip pat bendros vertybės, pagarba žmogaus teisėms ir laisvėms. Susitikime daug dėmesio buvo skirta užsienio politikos aktualijoms.  „Noriu pabrėžti, kad mes remiame aktyvų Japonijos vaidmenį kuriant taiką pasaulyje“, – kalbėjo Seimo Pirmininkė L. Graužinienė. Tuo pačiu politikė išreiškė nerimą dėl tebesitęsiančių kovos veiksmų Ukrainoje ir išreiškė palaikymą Japonijos pozicijai nepripažinti Krymo aneksijos, įvesti sankcijas Rusijai ir tapti didžiausiu donoru Ukrainai.

Savo politinėje veikloje didelį dėmesį Rytų partnerystės klausimams skirianti Seimo Pirmininkė L. Graužinienė pakvietė Japoniją prisijungti prie Lietuvos vykdomų vystomojo bendradarbiavimo projektų, siekiant didesnio jų efektyvumo bei matomumo. „Visuomet sveikiname bendradarbiavimą su kitais donorais ir bendrų projektų įgyvendinimą. Jei matytumėte projektų, kurie yra suderinami su Japonijos vystomojo bendradarbiavimo politika, kviečiame prisijungti prie mūsų vykdomų projektų“, – kalbėjo Seimo vadovė.

Pokalbio metu Seimo Pirmininkė L. Graužinienė pakvietė Japonijos Parlamento Atstovų Rūmų Pirmininką T. Ošima apsilankyti Lietuvoje, o Japonijos verslininkus aktyviau išnaudoti Lietuvos potencialą turizmo, prekybos, investicijų ir inovacijų srityje.

Vasario 28 – kovo 5 dienomis vykstantis Seimo Pirmininkės L. Graužinienės vadovaujamos delegacijos oficialus vizitas Japonijoje rengiamas minint Lietuvos ir Japonijos diplomatinių santykių atkūrimo 25-ąsias metines.

 

Neringa Mikėnaitė

Seimo Pirmininko patarėja

Tel. (8 5)  239 6344, mob. 8 698 42 759

El. p. neringa.mikenaite@lrs.lt

Parašykite komentarą