4G mobiliojo ryšio technologija Lietuvoje švenčia 7 – erių metų gimtadienį

Kovo 3 d., Vilnius. Prieš septynerius metus, 2009 metų kovo 3 dieną, AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) pirmasis Centrinėje Europoje pradėjo teikti ketvirtosios kartos (4G) mobiliojo ryšio internetą MEZON. Šiandien laisvas ir neribotų duomenų internetas MEZON mini 7-us veiklos metus Lietuvoje.

„Internetas MEZON savo gimtadienį pasitiko gerokai pasikeitęs ir stipriai pažengęs į priekį. Praeitais metais pradėjome modernizuoti 4G interneto tinklą ir gyventojams bei verslo įmonėms pasiūlėme kokybišką ir spartų 4G LTE ryšį. Dabar klientai gali naudotis 3 kartus didesne MEZON 4G interneto sparta tiek mieste, tiek namuose. Galime pasidžiaugti, kad testuojant 4G LTE tinklą Vilniuje buvo pasiekta 200 Mbp/s sparta. O klientams teigiamai įvertinus paslaugos kokybės šuolį bei patogius neribotų duomenų planus, duomenų suvartojimas išaugo 2,5 karto iki vidutiniškai 100 GB per mėnesį“,- teigia Telecentro generalinis direktorius R. Šeris.

Pasak generalinio direktoriaus, bendrovės tikslas – keisti interneto vartotojų įpročius, skatinti laisvai ir neribotai naršyti internete bei naudotis paslaugomis nebijant, kad sąskaita netikėtai išaugs viršijus nustatytą duomenų limitą. „Tikime, kad neseniai rinkai pristatytas išmanusis 4G LTE dviejų SIM kortelių telefonas su neriboto interneto galimybe vartotojams suteiks dar didesnę laisvę naudotis internetu. Telefonas, kai vieną kortelę galima naudoti tik duomenų siuntimui, o kitą – balso paslaugoms ir trumposioms žinutėms, Lietuvos rinkoje kol kas yra naujiena. Toks pasiūlytas sprendimas ne tik sąlygos interneto vartotojų įpročių keitimą, bet ir paskatins dar didesnį duomenų vartojimą“, – teigia R. Šeris.

Šiuo metu kokybišku ir sparčiu interneto MEZON 4G LTE ryšiu jau naudojasi  Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio, Tauragės, Alytaus, Utenos, Anykščių ir Telšių gyventojai. Tęsdama 4G LTE tinklo plėtrą įmonė šiais metais planuoja pastatyti per 400 bazinių stočių įvairiuose Lietuvos miestuose. Metų pabaigoje tikimasi MEZON 4G LTE ryšį užtikrinti daugelyje miestų ir miestelių.

Interneto MEZON paslaugos yra teikiamos tiek miestuose ir miesteliuose, tiek ir užmiestyje. „Bendrovėje naudojamų technologijų ir bevielių sprendimų gausa leidžia vartotojams pasiūlyti paslaugas visoje Lietuvoje. Turime didžiausią aukštuminių bokštų tinklą šalyje, todėl klientams galime įdiegti internetą ten, kur kitiems operatoriams yra sudėtinga tai padaryti. Be to, nepriklausomai nuo technologijos, mūsų įmonė neriboja ir papildomai neapmokestina duomenų vartojimo, kas ypač džiugina MEZON klientus“, – teigia R. Šeris.

MEZON gimtadienio proga interneto vartotojai bus nudžiuginti ypatingu pasiūlymu: jiems bus siūlomas interneto planas nuo 1 EUR mėnesiui. Akcija vyks dvi savaites iki kovo 16 dienos.

Apie AB Lietuvos radijo ir televizijos centrą

AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) yra Valstybės valdoma akcinė bendrovė, teikianti radijo ir televizijos programų siuntimo, TV reportažų perdavimo, duomenų perdavimo, interneto ir telefonijos paslaugas visoje Lietuvoje. Aukštą Telecentro paslaugų kokybę užtikrina kompetentingi specialistai, pažangiausios ryšio technologijos ir įsiklausymas į klientų poreikius.

Parašykite komentarą