Premjeras – už dar aktyvesnį moterų dalyvavimą viešajame valstybės gyvenime

Kovo 8-ąją Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, darbo pusryčių pakvietęs Lietuvos moterų nevyriausybinių organizacijų (NVO) atstoves ir  pasveikinęs jas, o kartu ir visas šalies moteris Tarptautinės moters dienos proga, kalbėjosi apie vyrų ir moterų lygias galimybes, lyčių lygybės principo stiprinimą visuomenėje. Aptarti ir šeimos bei darbo klausimai.

„Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad moterys vis labiau įsitraukia į politiką ir aktyviai dalyvauja viešajame valstybės gyvenime, labai norėčiau, kad šis procesas nesustotų. Lyčių lygybės principas yra neabejotina vertybė, ir Vyriausybė pasiruošusi, esant reikalui, tobulinti moterų teises ginančius teisės aktus“, – darbo pusryčių metu sakė premjeras, kartu dėkodamas už moterų NVO aktyvumą ir teikiamus pasiūlymus.

Susitikimo metu aptartas ir Vyriausybės pratęstos Valstybinės moterų ir vyrų lygių galimybių programos, veiksiančios iki 2021 metų, vykdymas, kiti teisės aktai ir tarptautinės konvencijos.

Susitikimo dalyvės padėkojo Vyriausybės vadovui už skiriamą dėmesį NVO, o kartu ir visom moterimis aktualiems klausimams.

Jau tradiciniu tampančiame Vyriausybės vadovo ir Lietuvos moterų NVO susitikime, kartu skirtame ir Kovo 8-ajai pažymėti, šiemet dalyvavo ir socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Parašykite komentarą