Lietuvos turistai nuo šiol keliaus saugiausiais autobusais

Šiandien kelionių organizatorius „Novaturas“ pristatė pirmuosius technologiškai pažangiausius autobusus Lietuvoje, pasižyminčius didžiausiu saugumu, ekologiškumu ir komfortu. Kartu su partneriu įgyvendinamas daugiamilijoninis autoparko atnaujinimo projektas startavo su šešiais naujais autobusais. Planuojama, jog iki 2017-ųjų metų jų skaičius gali patrigubėti.

Pristatyti šeši naujieji autobusai Setra ComfortClass 500 HD yra technologiškai pažangiausi ir pirmieji šalyje. Paskaičiuota, jog šiais metais jais pasinaudos penki tūkst. iš 10 tūkst. visų pažintinių kelionių autobusu turistų.

Autoparko atnaujinimą „Novaturas“ vykdo kartu su partnere, transporto bendrove „Vilneda“, su kuria pasirašyta penkių metų sutartis. Vieno autobuso vertė, priklausomai nuo komplektacijos – apie 350 tūkst. eurų. Siekiamybė – jog po penkių metų pažintinių kelionių turistai keliautų tik moderniais autobusais.

„Visuomet siekiame suteikti geriausią kelionės patirtį savo klientams ir tikime, jog šie įvertins komfortabiliausius, pažintinėms kelionėms skirtus autobusus“, – kalba bendrovės generalinis direktorius Linas Aldonis. Vadovas priduria, jog buvo aiškus poreikis atnaujinti autobusų parką ir didžiuojasi, jog turistams pasiūlys tai, kas rinkoje yra geriausia ir maksimaliai užtikrina keliautojų saugumą.

Be visų privalomų saugumo sistemų, naujuosiuose autobusuose įdiegta eismo juostos žymėjimo sekimo sistema (Line Assist (SPA) – kamera, sumontuota už priekinio stiklo nuolat seka kelio žymėjimo linijas ir jei vairuotojas kerta liniją, sistema įspėja jį, virpindama tą pusę sėdynės, į kurią nukrypo transporto priemonė. Dėmesingumo asistentas (AtAs) atpažįsta vairuotojo nuovargio simptomus ir garsiniu bei vizualiniu signalais paragina padaryti vairavimo pertrauką.

Kitas saugumo aspektas – priekinio susidūrimo apsaugos sistema (Front Collision Guard (FCG) – smūgį absorbuojanti sistema, sugerianti ir sušvelninanti smūgio energiją, o vairuotojo vieta smūgio atveju paslenka atgal, taip padidindama vairuotojo apsaugą. „Dėl išmanių technologijų, Setra ComfortClass 500 HD yra patys saugiausi autobusai, todėl turistai galės būti ramūs – nelaimingo įvykio rizika dabar yra minimali“, – pabrėžia L. Aldonis.

Autobusai taip pat pasižymi ekologiškumu ir komfortabilumu – technologiniai sprendimai padeda taupyti kurą, mažina šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisiją bei tausoja aplinką, o erdvumas, pažangi vėdinimo sistema ir ergonominiai sprendimai suteikia maksimalų patogumą kelionės metu. Pirmoji kelionė suplanuota kovo 11 dieną.

Pristatymo renginyje dalyvavo Lietuvos Respublikos susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktorius Feliskas Petrauskas, Lietuvos Respublikos ūkio ministerijos politikos skyriaus vedėjas Renaldas Čiužas, Valstybinio turizmo departamento vidaus administravimo skyriaus vedėjas Juozas Raguckas. Rimantas Sinkevičius sveikino bendrovę investuojant į autoparko atnaujinimą ir šalies įvaizdžio užsienyje gerinimą, o Feliksas Petrauskas linkėjo patenkintų turistų ir sėkmingų kelionių.

Apie įmonę

Didžiausias poilsinių ir pažintinių kelionių organizatorius Baltijos šalyse AB „Novaturas“ veiklą vykdo nuo 1999 metų. Per metus „Novaturas“ organizuoja virš 3400 skrydžių daugiau kaip 29 kryptimis.

Parašykite komentarą