Ukrainos Aukščiausiosios Rados nariai energetiniais klausimais diskutavo su Seimo Energetikos komisija

Seime viešinti Ukrainos Aukščiausiosios Rados parlamentarų delegacija, kovo 8 d. susitiko su Energetikos komisijos pirmininku Ričardu Sargūnu. Svečiai domėjosi Lietuvos energetikos problemomis, įvykdytais projektais ir iššūkiais ateičiai. Vieni aktualiausių klausimų, iškilusių susitikimo metu, buvo dujų ir elektros tarifai buitiniams ir pramonės vartotojams, dujų tiekimo galimybės iš AB „Klaipėdos nafta“ Suskystintų gamtinių dujų terminalo.

Taip pat, Ukrainos parlamentarai aktyviai diskutavo Lietuvos požiūrio į Nord Stream 2 projektą ir jo poveikio Ukrainai tema. Ukrainiečiai išreiškė didelį susirūpinimą dėl Rusijos planų pratęsti dujotiekį Nord Stream 2 iki Vokietijos, kuris prieštarauja Europos Sąjungos (ES) interesams ir kelia tolesnės destabilizacijos Ukrainoje grėsmę ir pakenks Centrinės Europos šalims.

„Dujų transporto krypties per Ukrainos teritoriją išsaugojimas yra visos ES strateginis interesas ne tik iš saugumo perspektyvos, bet ir dėl stabilumo Rytų ir Centrinės Europos regione užtikrinimo. Todėl mes, kaip valstybė, žengianti visiško energetinio nepriklausomumo link, turime palaikyti Ukrainą ir visą ES poziciją šiuo klausimu“, – susitikime teigė R. Sargūnas.

Ukrainos Aukščiausiosios Rados delegacija viešės Lietuvoje visą savaitę, vyks tiksliniai susitikimai su įvairių Seimo komitetų, šalies ministerijų, Lietuvos banko, „Lietuvos energijos“ įmonių grupės ir kt. atstovais.

 

Parašykite komentarą