VU vyksiančioje konferencijoje – ir Nobelio premijos laureato pranešimas

Vilniaus universitete kovo 15–18 d. vyks tarptautinė fizikos ir gamtos mokslų studentų konferencija „Open Readings 2016“. Į ją susirinks beveik 300 dalyvių iš Lietuvos ir Europos.

Iš viso bus pristatyti 56 žodiniai ir 220 stendinių studentų pranešimų. Pasak konferencijos programos komiteto pirmininko Vytauto Butkaus, temų spektras apima molekulinės biologijos ir biomedicinos mokslus, chemiją ir cheminę fiziką, lazerių fiziką, optikos ir fotonikos technologijas, funkcinių medžiagų tyrimus, puslaidininkių fiziką, astronomiją ir astrofiziką, teorinę fiziką.

59 kartą rengiamoje konferencijoje bus gausu kviestinių pranešėjų paskaitų. Vieną jų skaitys John C. Mather, 2006 m. kartu su bendraautoriais pelnęs Nobelio fizikos premiją už kosminės foninės mikrobangės spinduliuotės spektro išmatavimą ir anizotropiškumo aptikimą. Tiesioginė vaizdo konferencija apie kosmoso tyrimus „James Webb Space“ teleskopu ir diskusija su mokslininku vyks kovo 15 d. 19 val. VU Planetariume.

Į konferenciją skaityti pranešimų atvyks Clemens Kaminski iš Kembridžo universiteto, Javier García de Abajo iš ICFO fotonikos instituto Ispanijoje, John C. Mather iš NASA Goddard skrydžių valdymo centro JAV, Ursula Keller iš ETH Ciuricho universiteto, Lorenzo Pavesi iš Trento universiteto, Andris Ambainis iš Latvijos universiteto bei Sergei Nayakshin iš Leicester universiteto, Lietuvos mokslo premijos laureatai VU prof. Audrius Dubietis bei Fizinių ir technologijos mokslų centro direktorius prof. Gintaras Valušis.

Konferencijos organizatorius Jonas Berzinš pabrėžia kasmet augantį renginio prestižą. Dėl to į jį pavyksta pasikviesti pasaulyje žinomų mokslininkų: „Šis renginys jau žinomas visoje Europoje kaip viena didžiausių ir profesionaliausių studentų konferencijų, tad kviestiniai pranešėjai mielai sutinka atvykti. Telieka sunkiausia užduotis – suderinti pranešimų datą su įtempta jų darbotvarke. Šiemet mums tai pavyko.“

Konferenciją „Open Readings 2016“ organizuoja VU Fizikos fakulteto Studentų mokslinė draugija, VU OSA ir SPIE studentų skyriai, Fizinių ir technologijos mokslų centras. Konferencija vyks kovo 15–18 d. VU Fizikos fakultete.

Daugiau informacijos

Parašykite komentarą