Seimas svarstys R. Šadžiaus kandidatūros siūlymą į Europos Audito Rūmų narius

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius Seimui pristatė protokolinio nutarimo „Dėl pritarimo Rimanto Šadžiaus kandidatūros siūlymui į Europos Audito Rūmų narius“ projektą Nr. XIIP-3937, kuriuo siūloma parlamentui, vadovaujantis Seimo statuto 18020 straipsniu, pritarti R. Šadžiaus kandidatūros siūlymui į Europos Audito Rūmų narius.

„Galėčiau ilgai kalbėti apie nepaprastai sėkmingą finansų ministro pirmininkavimą Europos Tarybai, nes jam buvo iškeltas didžiulis uždavinys patvirtinti 2014–2020 metų finansinę perspektyvą Lietuvos pirmininkavimo laikotarpiu. Jis ne tik su ta užduotimi susitvarkė, kalbant apie finansinę, ekonominę ir kai kurią socialinę politiką, bet ir su kitomis užduotimis. Tai tikrai žmogus, kuris vertas užimti Europos audito rūmų nario vietą“, – pristatydamas kandidatūrą pabrėžė A. Butkevičius.

„Tai ir didžiulis iššūkis, ir kartu didelė garbė. Iššūkis todėl, kad Europos Audito Rūmai vardijami tarp septynių svarbiausių Europos Sąjungos institucijų, kurios yra įrašytos į Europos Sąjungos sutartį. Dalyvavimas ten reikalauja aukštos kvalifikacijos. Viliuosi, kad savo veikla iki šiol įrodžiau, kad ta kvalifikacija, be abejo, jau yra. Manau, vykdydamas sunkias finansų ministro pareigas, kurios dažnai yra karštame taške, kad man pavykdavo sunkiais momentais suderinti ir pozicijos, ir opozicijos pozicijas, pasiūlyti tuos sprendimus, kurie pasirodydavo priimtini, na, beveik visam Seimui“, – prisistatydamas Seimo nariams sakė R. Šadžius.

Išklausius pretendentą toliau šis klausimas bus svarstomas Statute nustatyta tvarka. Pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Europos reikalų komitetas, numatoma projekto svarstymo plenariniame posėdyje data – kovo 17 d.

R. Šadžiaus gyvenimo aprašymas.

Parašykite komentarą