Patvirtinta Seimo pavasario sesija

Seimas posėdyje patvirtino pavasario sesijos darbų programą, kurioje daugiau kaip 700 teisės aktų projektų (be lydimųjų). Už Seimo nutarimą (projektas Nr. XIIP-4089(2) balsavo 57 Seimo nariai, prieš – 3, susilaikė 28 parlamentarai.

Vyriausybė į sesijos darbų programą pasiūlė įrašyti 195, Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė – 22, Seimo nariai (frakcijos) – daugiau kaip 400 įstatymų projektų. Be to, sesijoje bus išklausytas šalies vadovės D. Grybauskaitės metinis pranešimas, Vyriausybės metinė veiklos ataskaita.

Pavasario sesijoje tarp pagrindinių Seimo darbų išlieka naujojo socialinio modelio įstatymų projektų svarstymas. Socialinis modelis apima 7 pagrindinius ir 27 lydimuosius teisės aktų projektus, susijusius su užimtumo didinimu, darbo santykių reglamentavimo tobulinimu ir socialinio draudimo tvarumu. Pagal darbų programą taip pat numatoma svarstyti pasiūlymus, susijusius su stabiliu ekonomikos augimu, skaidriu ir efektyviu viešuoju valdymu, energiniu efektyvumu ir energinio saugumo didinimu, švietimo, mokslo ir kultūros, sveikatinimo politikos įgyvendinimu, šalies gynybos ir saugumo stiprinimu, teise ir teisėtvarka, vaiko teisių apsauga.

Pagal Seimo valdybos patvirtintą posėdžių grafiką sesijos metu, nuo kovo 10 d. iki birželio 30 d., planuojama surengti beveik 50 posėdžių.

Parašykite komentarą