Mažeikių naftos perdirbimo gamyklos tikslas – gamybos didinimas

Ministras Pirmininkas trečiadienį priėmė naująjį „PKN Orlen“ prezidentą Wojciechą Jasinskį (Wojciech Jasiński), su kuriuo aptarė Mažeikių naftos perdirbimo gamyklos „Orlen Lietuva“ planus.

„Lietuva vertina partnerystę su „Orlen Lietuva“. Šios įmonės valdoma Mažeikių naftos perdirbimo gamykla yra strategiškai svarbus ūkio subjektas, aprūpinantis visą Baltijos regioną naftos produktais. Mums svarbu, jog bendrovė užtikrintų Mažeikių gamyklos ilgalaikę veiklą. Pokalbio metu buvau informuotas, jog koncernas „PKN Orlen“ yra suinteresuotas, kad „Orlen Lietuva“ gamybos apimtys didėtų, o ne mažėtų, kad būtų kuriama daugiau darbo vietų ir būtų galimybė plėstis“, – sako Ministras Pirmininkas.

Premjeras įsitikinęs, kad ir toliau bus tęsiamas sėkmingas bendradarbiavimas. Pokalbio metu Ministras Pirmininkas sakė, jog kartu su AB „Klaipėdos nafta“ būtų galima įgyvendinti ekonomiškai naudingą produktotiekio tarp „Orlen Lietuva“ ir AB “Klaipėdos nafta” statybą. Šiuo klausimu turėtų dirbti abiejų įmonių specialistai.

„PKN Orlen“ prezidentas informavo, jog tebevyksta derybos tarp AB „Lietuvos geležinkeliai“ ir „Orlen Lietuva“ dėl logistikos tarifų. Premjeras tikisi, jog derybos bus naudingos abiem pusėms.

Parašykite komentarą