Seime – Kelmės menininko darbų paroda „Kelmė–Vilnius“

2016 m. kovo 16 d. pranešimas žiniasklaidai

Kovo 21 d., pirmadienį, 14 val. Seimo III rūmų parodų galerijoje bus atverta dailininko Andriaus Seselsko darbų paroda „Kelmė–Vilnius“. Parodos globėja – Seimo narė Alma Monkauskaitė.

Anot organizatorių, parodoje eksponuojami paveikslai lyg vizijos, kuriose susipina religiniai, istorijos ir metafiziniai motyvai. Menininko kūrybai būdingi netikėti paveikslų herojų šuoliai iš realios pasaulio sampratos į išjaustą, įvairiausiomis istorijomis apipintą vaizduotės erdvę.

Parodoje taip pat pristatomi išskirtiniai dailininko paveikslai – iliustracijos – sukurtos knygai „Vilniaus padavimai“. Tai ne tik teksto ir vaizdo vienovė, bet ir visiškai nauja Vilniaus praeities ir nūdienos interpretacija. Dailininkui už nespalvotas, meniškas iliustracijas šiai knygai buvo įteiktas tarptautinės organizacijos IBBY apdovanojimas.

Unikali, meistriška piešimo technika ir beveik pasiektas pieštuko technikos tobulumas dailininkui atnešė sėkmę – šiandien jis lyginamas su geriausiais Lietuvos grafikais. „Pati grafikos darbų technika savo kruopštumu ir tobulumu sukelia nustebimą ir susižavėjimą“, – apie dailininką ir jo kūrybą atsiliepia menotyrininkas prof. habil. dr. Vytenis Rimkus.

Andriaus Seselsko nauja siurrealistinė didelio formato grafikos darbų paroda jau pakviesta į Kauno, Vilniaus bei Rygos dailės galerijas. Taip pat bus pristatyta daugelyje kitų Lietuvos miestų ir miestelių, planuojama parodą eksponuoti Vokietijos bei Estijos šalių dailės galerijose.

 

Parengė

Informacijos ir komunikacijos departamento

Ryšių su visuomene skyrius vyresnioji specialistė

Goda Liaugminienė

Tel. (8 5)  239 6875, el. p. goda.liaugminiene@lrs.lt

 

Parašykite komentarą