Atvira diskusija „Ar švietimas gali padėti įveikti svaigalus?“

Renginio tipas: Atvira diskusija
Renginio data: 2016-03-31, ketvirtadienis
Renginio pradžia: 16:00
Renginio vieta: Lietuvos vaikų ir jaunimo centras, Konstitucijos pr. 25, Vilnius

Tyrimų duomenimis, 95 proc. 15–16 metų jaunuolių Lietuvoje nors kartą gyvenime vartojo alkoholinius gėrimus, o 63 proc. – nors kartą gyvenime buvo girti; kas ketvirtas 14–18 m. jaunuolis Lietuvoje vartoja alkoholinius gėrimus bent 2–4 kartus per savaitę ir rimtai rizikuoja tapti priklausomu nuo alkoholio. Specialistai pastebi, kad tokio amžiaus vaikams svaigalai ypač pavojingi, nes dar vystosi smegenų dalys, atsakingos už sprendimų priėmimą, planavimą, mokymąsi, o priklausomybę sukeliančios medžiagos gali sutrikdyti šiuos procesus. 

Suaugusiųjų draudimai, svaigalų prekybos bei reklamos apribojimai jaunuolių dažnai nesustabdo nuo svaigalų vartojimo – draudžiami dalykai juos traukia dar labiau.

Kovo 31 d. švietimo įstaigų vadovus, psichologus, mokytojus, socialinius pedagogus, tėvus, vyresniųjų klasių moksleivius, kitus suinteresuotus asmenis Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kviečia į atvirą diskusiją Ar švietimas gali padėti įveikti svaigalus?

Diskusijos temos:

Svaigalų vartojimo jaunuolių tarpe situacija bei tendencijos Lietuvoje.Kaip padėti tėvams, ugdytojams atpažinti svaigalus vartojančius vaikus, jaunuolius ir tinkamai į tai reaguoti? Kur kreiptis, kai nebeužtenka tėvų ar pedagogų pagalbos? Kaip ugdyti mokinių gebėjimus suprasti žalingą svaigalų poveikį, kritiškai apsvarstyti savo veiksmus ir pasirinkimus bei suprasti jų pasekmes? Kaip padėti vaikams ir jaunuoliams ugdyti sveiką požiūrį ir atsispirti svaigalų vartojimui?

Diskusijoje dalyvaus:

Natalja Istomina, LR švietimo ir mokslo viceministrė,Daiva Penkauskienė, Šiuolaikinių didaktikų centro vadovė, kritinio mąstymo ugdymo programų autorė, Leonora Daugudienė, Trakų r. Paluknio „Medeinos“ gimnazijos socialinė pedagogė, Valdas Jankauskas, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro direktorius,Narkotikų, tabako ir alkoholio departamento atstovas (tikslinama),Visuomenės sveikatos biuro atstovai (tikslinama),Moksleiviai, jų tėvai, mokytojai, neformaliojo ugdymo užsiėmimų vadovai

Diskusiją modernuos:

Tomas Rakovas, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro direktoriaus pavaduotojas ugdymui

Diskusija vyks:

2016 m., kovo 31 d. (ketvirtadienį), 16.00–17.30 val.Lietuvos vaikų ir jaunimo centre (Konstitucijos pr. 25, Vilnius), 208 aud.

Šis renginys – antroji ciklo „Ar švietimas gali?“, siekiančio švietimo sistemą paversti veikėju, o ne atpirkėju, organizuojamą Lietuvos vaikų ir jaunimo centro, dalis. Kitos planuojamos temos:

Ar švietimas gali sumažinti savižudybių mastą? 2016 m., balandžio 28 d.Ar šveitimas gali išmokyti mąstyti globaliai? 2016 gegužės 27 d. (Globalaus jaunimo festivalio metu.)

Registracijos nuoroda

Daugiau informacijos – Jūratė Janavičienė, Tel. 8 5 2054 705, El. p. jurate.j@lvjc.lt

http://lvjc.lt/tikrimokymai/atvira-diskusija-ar-svietimas-gali-padeti-iveikti-svaigalus/

Parašykite komentarą