Audito komitetas laukia aktyvaus visuomenės susidomėjimo Viešųjų pirkimų įstatymo nauja redakcija

2016 m. kovo 25 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo Audito komitetas pradėjo svarstyti Viešųjų pirkimų įstatymo ir jį lydinčius įstatymų projektus (Nr. XIIP-3750–XIIP-3764), kuriais iš esmės keičiamas viešųjų pirkimų organizavimas.

Komitetą šokiravo įstatymų projektų sudėtingumas ir gremėzdiškumas. Pasak Audito komiteto pirmininkės Jolitos Vaickienės, eilinį kartą pasitvirtino posakis „norėjo kaip geriau, išėjo kaip visada“. Pataisų tikslas yra palengvinti viešųjų pirkimų organizavimo tvarką, supaprastinti įstatymo nuostatų taikymą, tačiau Seimą pasiekė gremėzdiškas, neišdiskutuotas bei dar labiau viešųjų pirkimų organizavimą apsunkinantis įstatymo projektas.

Komitetas taip pat stebisi, kad suinteresuotos institucijos ir asmenys visiškai nerodo susidomėjimo tokiu svarbiu projektu, kuris Seimui pateiktas dar praėjusių metų gruodžio pradžioje.

Komiteto posėdyje dalyvavusi Viešųjų pirkimų tarnybos vadovė Diana Vilytė pastebėjo, kad Ūkio ministerijos sudaryta darbo grupė, rengusi įstatymo projektą, dirbo tikrai ilgai, tačiau neįdėjo pakankamai pastangų, kad į projekto rengimą įsitrauktų suinteresuotos šalys.

„Deja, Viešųjų pirkimų įstatymas Lietuvoje yra dažniausiai keičiamas įstatymas lyginant su kitose Europos šalyse veikiančiais viešųjų pirkimų įstatymais, – pabrėžė Audito komiteto pirmininkė Jolita Vaickienė. Todėl šį kartą komitetas tikrai neskubins šio teisės akto priėmimo, o stengsis nuodugniai apsvarstyti Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatas, išdiskutuos visas praktikoje kylančias problemas bei galimus jų sprendimo būdus ir prioritetą teiks kokybei, o ne skubotumui. Tikimės, kad atsiras ir suinteresuotų šalių nuomonių, pastebėjimų, pasiūlymų, kurių šiandien tikrai pasigendam“.

Kontaktams:

Audito komiteto pirmininkė

Jolita Vaickienė, tel. (8 5)  239 6670

Parašykite komentarą