„Provident Finansai“ sumokėjo Lietuvos banko skirtą baudą ir pašalino veiklos trūkumus

Kovo mėnesio pradžioje Lietuvos bankas trims greitųjų kreditų bendrovėms skyrė baudas dėl neatsakingo skolinimo. „Provident Finansai“ sumokėjo Lietuvos banko skirtą baudą ir atsižveglė į audito metu išsakytus veiklos trūkumus bei ėmėsi veiksmų juos pašalinti.

Pasak „Provident Finansai“ korporatyvinių reikalų departamento vadovės Lauros Ligutės, bendrovė nedelsdama įgyvendino pakeitimus, kad kreditų teikimo tvarka maksimaliai atitiktų Lietuvos teisės aktus. „Visada bendradarbiaujame su Lietuvos banku, todėl įvertinome jų išvadoje nurodytus argumentus dėl mūsų veiklos ir įgyvendinome atitinkamus pakeitimus veiklos procesuose, kad būtų pašalinti nurodyti trūkumai“, – sako L. Ligutė.

Vadovaudamasi Lietuvos banko pateikta veiklos vertinimo išvada, „Provident Finansai“ įgyvendino vidinių informacinių sistemų pakeitimus, organizavo personalo mokymus ir vartojimo kredito tarpininkų informacinius sustikimus, pakeitė vidines tvarkas ir procedūras, pagal kurias vertinamas potencialių klientų mokumas. Įmonė taip pat sustiprino kredito tarpininkų veiklos priežiūrą ir kontrolę.

„Bendrovė vadovaudamasi Lietuvos banko gairėmis bei konsultacijomis yra pasiryžusi ir toliau tobulinti vidines sistemas bei procesus tam, kad iš jos veiklos būtų pašalinta bet kokia teisės aktų pažeidimo galimybė“, – teigia L. Ligutė.  

 

Apie bendrovę „Provident Finansai“

„Provident Finansai“ priklauso tarptautinei finansų grupei „International Personal Finance“, turinčiai 130 metų veiklos patirtį bei 2,64 mln. klientų visame pasaulyje. Tarptautiniu mastu IPF turi maždaug 7 000 darbuotojų bei 30 000 kredito tarpininkų ir yra vienas iš didžiausių britų darbdavių Vidurio ir Rytų Europoje. Grupė „Provident“ vardu veiklą vykdo šiose rinkose: Lenkijoje, Čekijoje, Slovakijoje, Vengrijoje, Meksikoje, Rumunijoje, Lietuvoje bei Bulgarijoje, o nuo 2015 m. vasario, įsigijus „MCB Finance Group plc“ – Suomijoje, Estijoje, Latvijoje ir Australijoje. IPF akcijos kotiruojamos Londono bei Varšuvos biržose.

Parašykite komentarą