Dr. A. Landsbergienė ministerijoje dalijosi patirtimi, kaip gerinti švietimo kokybę Lietuvoje

Balandžio 4 d. Švietimo ir mokslo ministerijos Kolegijų salėje vyko ministerijos bei jai pavaldžių institucijų, Savivaldybės atstovų, taip pat ikimokyklinio ugdymo įstaigų ir mokyklų vadovų susitikimas, kuriame buvo diskutuojama apie mokyklų, vykdančių pradinio ir pagrindinio ugdymo programas, įsivertinimo ir išorės vertinimo kokybės metodikas bei jų gerinimą.

Pasidalinti savo patirtimi sutiko ikimokyklinio ugdymo įstaigų tinklo „Vaikystės sodas“ ir Karalienės Mortos mokyklos įkūrėja, socialinių mokslų daktarė Austėja Landsbergienė, šiemet laimėjusi Kolumbijos universiteto Klingensteino centro stipendiją ir įvertinta kaip viena iš dvidešimt geriausių pasaulio švietimo  lyderių ir kaitos vadovų.

Ji dalijosi žiniomis apie savo darželių tinklo kokybės užtikrinimo sistemą, diskutavo su specialistų grupele, atsakinga už darželių ir mokyklų veiklos kokybės gerinimą.

„Vaikystės sode“ ir Karalienės Mortos mokykloje dirbame pagal dviejų tarptautinių programų – Tarptautinio Bakalaureato (IB) ir International Primary Curriculum (IPC) – elementus. Aukščiausius kokybės standartus užtikrina ir mūsų turima Pašaukimo pedagogų kontrolės grupė,  pedagogų kvalifikaciją kelianti Mokytojų akademija, Mentorių programa. Malonu, kad po susitikimo dauguma jame dalyvavusių kolegų priėjo tartis dėl individualių vizitų Karalienės Mortos mokykloje.

Džiaugiuosi, kad, nepaisant kai kurių politikų puolimo, vis tik Lietuvoje vertinama kompetencija, žinios ir gerųjų praktikų išmanymas bei yra noras iš jų mokytis“, – teigė A. Landsbergienė.

„Artimiausiu metu planuojame veiklas, kurios bus skirtos atnaujinti vaikų darželių, mokyklų vidaus įsivertinimo metodiką, gerinti išorės vertinimo sistemą. Be galo džiaugiamės ir esame dėkingi, kad dr. A. Landsbergienė pasidalijo savo vertinga patirtimi, įžvalgomis bei rekomendacijomis, ką būtų galima keisti bei gerinti šioje srityje“, – sakė Laimutė Jankauskienė, Švietimo ir mokslo ministerijos ikimokyklinio ir pradinio ugdymo kokybės skyriaus vedėja.

Daugiau informacijos:

UAB „Vaikystės sodas“

+370 699 65102

Parašykite komentarą