„Practica Capital“ investuoja 1,0 mln. eurų į „Softneta“

Rizikos kapitalo įmonės „Practica Capital“ administruojamas rizikos kapitalo fondas „Practica Venture Capital“ 2016 m. pradžioje investavo 1,0 mln. eurų į medicininių vaizdų apdorojimo ir administravimo bendrovę UAB „Softneta“.

„Practica Capital“ investicija mums leis iš esmės pagerinti savo programinius produktus, negalvojant apie kasdienes problemas, bet orientuojantis į 5-erių metų perspektyvą. Tuo pačiu sustiprinsime pardavimų funkciją – tiek naujais darbuotojais, tiek ir ekspertais, kurių patarimai jau dabar pradeda duoti vaisius. Esame sektoriaus lyderiai Lietuvoje, bet spartesnei plėtrai užsienyje mums trūkdavo „raumenų“. Dabar situacija pasikeitė iš esmės, tikimės ilgalaikio bendradarbiavimo su „Practica Capital“, auginant mūsų įmonės vertę“, – teigė UAB „Softneta“ direktorius bei vienas iš pagrindinių akcininkų Vytautas Baublys.

„Practica Capital“ kolektyvas yra sukaupęs daug patirties su medicina susijusiuose versluose, todėl džiaugiamės, kad galėsime ją perduoti tokiai sparčiai augančiai bendrovei kaip „Softneta“. Ilgoje perspektyvoje bendrovė turėtų sėkmingai pasinaudoti savo fundamentaliu –  buvimo pigesnių kaštų šalyje – pranašumu, nes galės pasaulinei rinkai siūlyti aukštos klasės produktą už labai konkurencingą kainą. Tokia verslo dinamika visada suteikia gerų galimybių šiek tiek supurtyti nusistovėjusią rinką, būti pastebėtiems ir pritraukti ilgalaikį globalų strateginį partnerį. Turime parengę detalų veiksmų planą ir esam pasiruošę kartu kantriai dirbti“,-  teigia “Practica Capital” partneris Petras Mičiūnas.

Sandorio teisiniai patarėjai buvo advokatų kontoros “Cobalt” ir “Sorainen”.

Apie „Softneta“:

UAB „Softneta“ – inovatyvi Lietuvos įmonė, kuri specializuojasi IT sferoje ir kuria specializuotą medicininę programinę įrangą, gerinančią pacientų priežiūros kokybę. Nuo pat įmonės įkūrimo pradžios 2007 metais, UAB „Softneta“ kuriami produktai yra paklausūs tiek nacionalinėje, tiek ir užsienio rinkoje. Įmonė eksportuoja savo produktus į Europos, Šiaurės ir Pietų Amerikos šalis, artimuosius Rytus, Australiją ir kitur. Daugiau informacijos: http://www.softneta.lt/

Apie „Practica Capital“:

„Practica Capital“ yra rizikos kapitalo įmonė, įsteigta 2011 m. investavimo profesionalų ir savo verslus pardavusių verslininkų. Įmonė administruoja 6 mln. eurų pradinės stadijos rizikos kapitalo fondą „Practica Seed Capital“ bei 15,7 mln. eurų rizikos kapitalo fondą „Practica Venture Capital“, įsteigtus pagal Europos Investicijų Fondo administruojamą JEREMIE iniciatyvą, kuri finansuojama ES Struktūrinių Fondų lėšomis pagal Lietuvos 2007-2013 m. ekonomikos augimo veiksmų programą. Fondai investuoja į ankstyvos ir vėlesnės augimo stadijos smulkų ir vidutinį verslą Lietuvoje, prioritetą teikdami inovatyvioms ir augimo potencialą turinčioms įmonėms. „Practica Capital“ taip pat valdo verslo akceleratorių „Startup.lt“, kuris padeda verslo idėjoms tapti plėtros galimybių turinčiais verslais. Iki 2016 m. vasario pabaigos „Practica Capital“ buvo investavusi 17.1 mln. eurų į 38 portfelio įmones. Daugiau informacijos http://practica.lt ir http://startup.lt.

Kontaktai:

Petras Mičiūnas, „Practica Capital“ partneris: petras@practica.lt, +370 620 23 866

Vytautas Baublys, Softneta direktorius: vytautas.baublys@softneta.com, +370 618 00552

Parašykite komentarą