Jaunimo ir sporto reikalų komisijos posėdyje aptarti Lietuvos lūkesčiai Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse ir aktualūs jaunimo politikos klausimai

Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija balandžio 6 d. posėdyje domėjosi pasirengimo 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms aktualijomis. Pasak Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentės Dainos Gudzinevičiūtės, tikimasi, kad Lietuvos olimpinę rinktinę sudarys apie 70 sportininkų, olimpiadoje bus iškovoti 2 medaliai ir 5 prizinės vietos. Nepaisant to, kad 2016 m. dalyvavimui Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse LTOK skirs tris kartus daugiau lėšų nei dalyvavimui 2012 m. vykusiose Londono olimpinėse žaidynėse, pagrindiniu iššūkiu išlieka dideli pasirengimo ir dalyvavimo žaidynėse kaštai.

Taip pat komisijos nariai posėdyje susipažino su jau startavusiu projektu „Sporto pinigai“, kurį kartu su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu ir portalu DELFI inicijavo Lietuvos sporto federacijų sąjunga. Projektu siekiama, kad visi duomenys apie sporto federacijoms skiriamas lėšas būtų pateikiami aiškiai ir vienoje vietoje, o visuomenė būtų supažindinta su lėšas skirstančių sporto organizacijų funkcijomis ir biudžeto struktūra.

Be to, komisija posėdyje išklausė informaciją apie Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos prioritetines kryptis 2016 metams. Pirmą kartą komisijos posėdyje dalyvaujantis š. m. sausį naujai paskirtas departamento direktorius Vydūnas Trapinskas pristatė penkias strategines departamento veiklos kryptis, kurias numatoma vykdyti 2016 metais. Departamentas dalyvauja įgyvendinant Jaunimo garantijų iniciatyvą, vykdo kokybiško darbo su jaunimo ir savanoriškos veiklos skatinimą, prisideda prie regioninės jaunimo politikos ir jaunų žmonių pilietiškumo plėtojimo.

 

Parašykite komentarą