Seimo Pirmininkė susitiko su Gruzijos užsienio reikalų ministru

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė priėmė oficialaus vizito į Lietuvą atvykusį Gruzijos užsienio reikalų ministrą Mikheilą Džanelidzę. Susitikimo metu pasidžiaugta intensyviu politiniu, ekonominiu ir kultūriniu abiejų šalių bendradarbiavimu, įgaunančiu vis naujas formas.

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė pažymėjo, kad nauji iššūkiai Europoje ir pasaulyje turi vesti prie dar gilesnės Europos Sąjungos vienybės ir spartesnės euro integracijos su Rytų partnerystės šalimis. Palankiai įvertinusi Gruzijoje vykdomas reformas, pasirengimą vizų liberalizavimui su Europos Sąjunga, Lietuvos parlamento vadovė teigė, kad šiuo metu Gruzijai labai svarbu išlaikyti reformų tempą ir toliau siekiant europinės bei euroatlantinės integracijos.

Susitikime buvo akcentuota, kad Lietuva ir Gruzija kasdien verčia po naują bendradarbiavimo puslapį. Parlamento vadovė taip pat pažymėjo aktyvią Lietuvos ekspertų paramą, Gruzijoje vykdomus Lietuvos vystomojo bendradarbiavimo projektus ir aktyvias bendras jaunimo veiklas, kuriose aktyviai dalyvauja ir Lietuvoje studijuojantys gruzinai. Pasak Lietuvos parlamento vadovės, tai rodo ypatingą mūsų šalių ryšį ir sėkmingas Lietuvos bei Gruzijos ateities santykių perspektyvas.

Planuojama, kad šių metų gegužės mėnesį Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė vyks į Gruziją, kur dalyvaus Gruzijos nepriklausomybės 25-mečio šventiniuose renginiuose.

Seimo kanceliarijos nuotraukos (aut. – O.Posaškova)

Parašykite komentarą