Seimas pradeda svarstyti naująjį socialinį modelį

2016 m. balandžio 12 d. pranešimas žiniasklaidai

Šiandien Seimo posėdyje pradedamas socialinio modelio, kuris yra vienas didžiausių įstatymų paketų, svarstymas. Socialinio modelio svarstymas prasidės nuo daug diskusijų tarp socialinių partnerių keliančio naujojo Darbo kodekso, dėl kurio įregistruoti keli šimtai pasiūlymų.

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė sako, kad Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetui apsvarsčius naujos redakcijos Darbo kodeksą, buvo atliktos visos Seimo statute numatytos procedūros ir Darbo kodekso svarstymas iš komiteto keliasi į Seimo posėdžių salę. 

„Artimiausiu metu Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkėje bus daug dėmesio skirta socialiniam modeliui. Socialinis modelis – vienas svarbiausių ir reikšmingiausių šios Seimo kadencijos darbų, todėl prasidedantis svarstymas Seime turi labai didelę reikšmę, nors dar laukia ilgas kelias iki šių įstatymų galutinio patvirtinimo. Tikiu, kad Seimo nariai supranta šių įstatymų svarbą ir reikšmę, todėl kviečiu atsakingam ir konstruktyviam darbui“, – sako parlamento vadovė Loreta Graužinienė.

 

Rosvaldas Gorbačiovas

Seimo Pirmininko vyresnysis patarėjas

Tel. (8 5)  239 6005, mob. 8 698 42 071

El. p. rosvaldas.gorbaciovas@lrs.lt

Parašykite komentarą