Sertifikatai atitinka reikalavimus – nebėra kliūčių lietuviškų pieno produktų eksportui į Kiniją

„Lietuvos pieno produktams Kinija atvėrė savo vartus – tai patvirtina balandžio 12 d. gautas laiškas iš Kinijos, kuriame teigiama, jog mūsų pieno produktų sertifikatai gauti kovo 29 d. atitinka Lietuvos ir Kinijos pasirašytą protokolą ir Kinijos Liaudies Respublikos reikalavimus“, – sako Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Premjerui viešint Kinijoje ir susitikus su Kinijos liaudies Respublikos premjeru Li Keqiangu buvo duotas pažadas, jog sertifikatus pieno produktų eksportui Lietuva gaus dar balandį.

„Pagaliau mūsų pastangas vainikavo sėkmė, baigtas sertifikatų rengimo, derinimo procesas. Tikiuosi, kad pieno gamintojai ir eksportuotojai pasinaudos šiomis milžiniškomis galimybėmis“, – sako Vyriausybės vadovas.

Kovo 24 d. vykusiame susitikime su Kinijos premjeru dar kartą buvo iškeltas sertifikatų pieno produktams klausimas. Pernai Kinijoje buvo pasirašytas trišalis protokolas dėl veterinarinių ir higienos reikalavimų, kurie bus taikomi pieno produktams eksportuojamiems iš Lietuvos į Kiniją. 

Apie tolesnius procesus ir tvarką pieno produktus norinčios eksportuoti įmonės bus informuotos mūsų valstybinių institucijų.

Parašykite komentarą