„Auditas pramonei LT“ – riestainiai, meduoliai ir sausainiai po kelių metų bus gaminami efektyviau

VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūroje pasirašyta pirmoji projektų finansavimo ir administravimo sutartis pagal Europos Struktūrinių (ES) fondų priemonę „Auditas pramonei LT“.

Pirmoji projektą pradės įgyvendinti, Mažeikių įmonė „Riestlita“. Įmonė gamina riestainius, meduolius, sausainius ir traškučius.
UAB „Riestlita“, norėdama sumažinti gamybos proceso metu patiriamas išlaidas, nusprendė įgyvendinti pasirengimo energijos sąnaudų įmonės veikloje sumažinimui projektą. Būtent pagal ES fondų priemonę „Auditas pramonei LT“ įmonės investuos gautas ES fondų lėšas energetiniam auditui atlikti.

Šiuo metu įmonė gamybos procese naudoja įvairias energijos rūšis: elektros energiją, įvairų kurą. Įgyvendinus projektą UAB „Rietslita“ galėtų įvertinti energijos nuostolius gamybos procesuose ir įrenginiuose bei numatyti priemones energijos nuostoliams sumažinti. Remiantis atlikto audito rezultatais per 3 metus po projekto įgyvendinimo įmonė įsidiegtų efektyviausias energijos didinimo priemones, taip optimizuodama savo energijos vartojimo apimtis.

Po pirmojo „Auditas pramonei LT“ kvietimo projektus įgyvendins 21 įmonė, bendra projektų vertė 261 tūkst. Eur.

UAB „Riestlita“ verslo pradžia prasidėjo nuo 1994 metų. Pradžioje kepyklėlėje, kuri vėliau išaugo į kepyklą, buvo kepami tik riestainiai ir pardavinėjami rajone esančiose parduotuvėlėse. Verslui prasiplėtus ir puikiai veikiant vietinėje rinkoje, buvo nuspręsta po šešerių metų aktyvinti eksportą į užsienio rinkas. Šiuo metu Riestlita eksportuoja apie 25% savo produkcijos.

Parašykite komentarą