Tarpusavio skolinimo platforma „FinBee“ pirmąjį milijoną paskolino be nuostolių

Tarpusavio skolinimo platforma „FinBee“ per 8 veiklos mėnesius išdavė milijoną eurų paskolų. Sparti plėtra nesutrukdė pasiekti tvarių rezultatų, mat per visą veiklos laikotarpį neatsirado nei vieno paskolos negrąžinusio kliento.

Aštuoni mėnesiai – būtent tiek laiko prireikė tarpusavio skolinimo platformai „FinBee“, kad būtų išduota paskolų už lygiai milijoną eurų. Per šį laikotarpį vidutinė išduodamos paskolos vertė siekė 2100 eurų, o žmonės skolinosi nuo 300 iki 6000 eurų. Klientai skolinosi su vidutinėmis 27 proc. palūkanomis, tačiau žemiausios jų nesiekė nė 7 procentų. Tuo tarpu skolintojai taip pat džiaugiasi solidžia grąža ir per visą veiklos laikotarpį uždirbo 50 400 eurų.

Nei vieno įsiskolinimo

Jau po dviejų mėnesių veiklos „FinBee“ įkūrė Kompensacinį fondą investuotojams, kuris padengtų skolintojo nuostolius klientui už paskolą vėluojant mokėti daugiau kaip 60 dienų. Vis dėto kompensaciniu fondu nepasinaudojo nė vienas skolintojas, mat platformoje neatsirado nei vieno paskolą 60 dienų vėluojančio grąžinti  kliento. Prekės ženklą „FinBee“ valdančios bendrovės „Finansų bitė“ vadovas Laimonas Noreika džiaugiasi pirmuoju saugiai paskolintu milijonu, tačiau tokį rezultatą, pasak jo, pavyko pasiekti tik kruopščiai atrenkant paskolos gavėjus.

„Šiuo metu paskolas suteikiame tik 7 klientams iš 100. Tačiau net ir tokiu atveju paskolą suteikiame tik susitikę su jos gavėju. Taip pat neskubame greitai teikti paskolų ir dažniausiai praeina bent para iki  paskolos patvirtinimo, taigi išvengiame impulsyvių ir nepasvertų sprendimų skolintis“, – pasakojo L. Noreika.

Anot L. Noreikos, įsipareigojimus galintis vykdyti klientas yra laimingas klientas, o tai leidžia „FinBee“ platformai veikti atvirai ir išlaikant investuotojų pasitikėjimą. Būtent laiku paskolas grąžinantys klientai yra vienas pagrindinių rodiklių, užtikrinančių tvarų augimą ir įsitvirtinimą tarp rinkos lyderių.

„Mūsų pagrindinis tikslas – išlaikyti mažą vėluojančių grąžinti paskolas procentą. Tuomet galėsime atsidurti lyderių, suteikiančių didžiausią grąžą investuotojams gretose. Vis dėlto šiemet ketiname įtvirtinti savo pozicijas tad dar iki šių metų pabaigos planuojame pasiekti 3 mln. eurų siekiantį paskolų portfelį“, – „FinBee“ planus atskleidžia L. Noreika.

Tarpusavio skolinimas (angl. p2p lending) yra pasaulyje sparčiai populiarėjantis skolinimo ir investavimo būdas, kuomet skolintojai ir besiskolinantys yra fiziniai asmenys, o tarpusavio skolinimo platforma yra tik tarpininkė tarp jų. Visas pelnas už suteiktas paskolas tenka paskolą suteikusiam asmeniui, o platforma uždirba iš komisinių mokesčių, taikomų besiskolinantiems. 

Parašykite komentarą