Ministras Pirmininkas: Lietuvos advokatūros ir valstybinių institucijų dialogas – rezultatyvus

Šiandien Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius dalyvavo parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vykstančiame visuotiniame advokatų susirinkime. Sveikindamas renginio dalyvius, Vyriausybės vadovas pasidžiaugė, kad Lietuvos advokatai stiprina dialogą su valstybės institucijomis ir deda pastangas gerinant teisinės gynybos prieinamumą bei kokybę šalyje.

„Sulaukiame jūsų pastabų ir pasiūlymų, kaip tobulinti teisėkūrą, jūs aktyviai teikiate advokatų veiklai aktualius teisės aktų pakeitimus. Vienas iš įgyvendintų pokyčių sudarė sąlygas žmonėms, besikreipiantiems pagalbos į advokatus, gauti teisingą ir adekvatų bylinėjimosi išlaidų atlyginimą“, – valstybės garantuojamos asmenų teisės į teisingą procesą bei teisminę gynybą svarbą pabrėžė premjeras.

Pasak Ministro Pirmininko, Seime priimtos Advokatūros įstatymo pataisos, kuriomis Lietuvos advokatūrai patikėta funkcija ne teismo tvarka spręsti vartojimo ginčus dėl teisinių paslaugų – reikšmingas žingsnis šalies teisiniame gyvenime, nes ginčus dėl teisinių paslaugų sutarčių gali spręsti ir vartotojų bei žmogaus teisių srities specialistai.

Vyriausybės vadovas pasidžiaugė, kad ir tarptautiniame kontekste Lietuvos advokatai svariai atstovauja nacionalinei teisinei sistemai, o šalies gerąją praktiką vertina ir ja domisi reformų keliu žengiančios Europos ir Azijos šalys.

„Demokratinių vertybių ir  žmogaus teisių apsaugos patirtis yra didelis mūsų valstybės ir visuomenės  turtas, kuriuo dalydamiesi plečiame demokratijos erdvę. Tai didelis jūsų nuopelnas ir aukščiausias profesinis įvertinimas. Su šiuo pripažinimu nuoširdžiai sveikinu Lietuvos advokatų  bendruomenę“, – sakė Ministras Pirmininkas.

Visuotinis advokatų susirinkimas šaukiamas kartą per metus. Tai aukščiausias Lietuvos advokatūros organas. Renginio metu diskutuojama apie advokatų vaidmenį valstybėje, advokatūros veiklos tobulinimą, valstybės garantuojamos teisinės pagalbos užtikrinimą. Visuotinį susirinkimą šaukia ir organizuoja Advokatų taryba. 

Parašykite komentarą