Vokietijos Federacinės Respublikos ambasadorės vizitas Klaipėdos universitete

Klaipėdos universiteto (KU) rektoriaus kvietimu, 2016 m. balandžio 15 d., universitete lankėsi Vokietijos Federacinės Respublikos ambasadorė ponia Jutta Schmitz, kurią lydėjo VFR garbės konsulas Klaipėdos konsulinėje apygardoje, dr. A. Baublys. Vizito tikslas – iš arčiau pažinti Klaipėdos universitetą, mokslininkų atliekamus tyrimus bei universiteto veiklos perspektyvas ir planus. Vizito metu ambasadorė susitiko su KU rektoriumi prof. habil. dr. Eimučiu Juzeliūnu ir prorektoriais doc. dr. R. Vaičekauskaite bei prof. dr. K. Dučinsku. Šiame susitikime dalyvavo  Klaus Mehnert vardo Europos studijų instituto vadovas prof. dr. phil. Dr. h. C. Winfried Böttcher ir Christian Welscher, kurie su universiteto vadovais aptarė šio instituto prisijungimo prie Klaipėdos universiteto galimybes.

Ambasadorė susitiko su KU Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto mokslininkais, kurie pristatė atliekamus Klaipėdos krašto tyrimus archyvų srityje ir pabrėžė jų svarbą šio krašto istorijai bei atskirų šeimų istorijos tyrimams. Susitikime, kuriame dalyvavo socialinių partnerių atstovai, Humanitarinių ir ugdymo mokslų fakulteto mokslininkai pristatė vokiečių kalbos ir verslo kultūros bei verslo etikos centro idėją. Daug dėmesio skirta energetinio saugumo įgyvendinimo klausimams ir naujos SGD terminalų inžinerija studijų programos pristatymui, kurią parengė Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakulteto bei Klaipėdos mokslo ir technologijų parko mokslininkai.

Apibendrinant susitikimą, Vokietijos Federacinės Respublikos ambasadorė, ponia Jutta Schmitz, pažymėjo, kad šis susitikimas buvo labai produktyvus ir svarbus, nes leido geriau pažinti ne tik Klaipėdos universitetą. Susitikimai su mokslininkais parodė, kad universiteto atliekami tyrimai yra svarbūs ir reikšmingi regioniniu bei tarptautiniu mastu ir pabrėžė jų tarptautinės sklaidos svarbą gilinant viso Baltijos regiono ir atskirų jo šalių bendradarbiavimą mokslo ir studijų srityje.

Ambasadorė lankėsi KU Humanitarinių ir ugdymo fakultete bei Menų akademijoje, trumpai susipažino su šių padalinių pastatų istorija.

Parašykite komentarą