Darbo partija kreipėsi į prokuratūrą dėl Vilniaus vadovų galimo piktnaudžiavimo pareigomis

Po to, kai viešojoje erdvėje pasirodė informacija, kad Vilniaus ikimokyklinėse ugdymo įstaigose daugiau vietų atsirado ne tik dėl 100 eurų kompensacijos, bet ir todėl, kad pažeidžiant teisės aktų reikalavimus buvo sudarytos didesnės ir higienos reikalavimų neatitinkančios vaikų grupės, Darbo partijos Vilniaus miesto skyriaus pirmininkas Giedrius Mozūraitis kreipėsi į Vilniaus apygardos prokuratūrą dėl galimo Vilniaus miesto savivaldybės vadovų piktnaudžiavimo valstybės tarnautojo pareigomis.

„Vilniaus miesto vicemeras pripažįsta, kad jie paprašė ikimokyklinių įstaigų priimti daugiau vaikų. Peršasi viena išvada – nepaisoma įstatymų ir tam tikri asmenys galimai piktnaudžiauja savo valstybės tarnautojo pareigomis. Skunde prašome atlikti tyrimą ir išsiaiškinti dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, o nustačius kaltus asmenis taikyti jiems įstatymų nustatytą atsakomybę“, – sako G. Mozūraitis.

Pasak G. Mozūraičio, ylos maiše nepaslėpsi – vos prieš kelias dienas Vilniaus miesto vadovai džiaugėsi metine ataskaita, kurioje buvo nurodyta, kad darželiuose sukurta daugiau vietų vaikams, o jau kitą dieną paaiškėjo, jog Vilniaus miesto vadžia paprašė ikimokyklinių įstaigų vadovų priimti daugiau vaikų ir dabar už šiuos veiksmus tenka atsakyti – net 9 įstaigų vadovai turės susimokėti administracines baudas ne dėl savo kaltės.

Miesto valdžios priimtas sprendimas didinti vaikų grupes ikimokyklinio ugdymo įstaigose nepaisant higienos reikalavimų sudaro sąlygas nesaugiam ir prastesniam vaikų ugdymui, taip pat sumenkinamos pedagoginių darbuotojų galimybės individualizuoti ir diferencijuoti ugdymo procesą.

Parašykite komentarą