Kalvarijoje atidaromas pirmasis Europoje informacinis centras komandiruojamiems darbuotojams ir darbo migrantams

Balandžio 21 d. 15 val. Lietuvos–Lenkijos pasienyje, Kalvarijos pasienio poste (Europos g. 21) vyks Informacinio centro komandiruojamiems darbuotojams ir darbo migrantams pirmojo Europoje tokio tipo informacinio centro atidarymo ceremonija.

Informacinio centro vieta pasirinkta atsižvelgus į tai, kad būtent čia darbo migracijos ir komandiruojamų darbuotojų srautai ypač dideli, o informacija reikalinga čia ir dabar.

Šio centro tikslas – informuoti bei konsultuoti komandiruojamus darbuotojus ir darbo migrantus darbo sutarčių, darbo santykių, dienpinigių išmokėjimo, darbo ir poilsio laiko apskaitos klausimais. Taip pat čia bus poilsio kambariai bei medicininės apžiūros kabinetai tolimųjų reisų vairuotojams, šitaip prisidedant prie socialinės politikos stiprinimo Lietuvoje.

Informacinis centras komandiruojamiems darbuotojams ir darbo migrantams – tai socialinių partnerių bendradarbiavimo produktas; jo įkūrėjai ir puoselėtojai yra Lietuvos vežėjų profesinė sąjunga „Solidarumas“, VšĮ Projektų valdymo ir mokymo centras ir Valstybinė darbo inspekcija.

Centro atidaryme dalyvaus Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, Lietuvos Respublikos vyriausiasis valstybinis darbo inspektorius Gintaras Čepas. Į ceremoniją taip pat atvyks Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komiteto (EESRK) prezidentas Georges Dassis, Lietuvoje viešėsiantis Lietuvos vežėjų profesinės sąjungos „Solidarumas“ bei tarptautinį projektą įgyvendinančių partnerių kvietimu.

Balandžio 22 d. EESRK prezidentas Georges Dassis dalyvaus Seime vyksiančioje tarptautinėje konferencijoje darbuotojų komandiravimo klausimais „Praktinis Europos Sąjungos darbuotojų judumo politikos įgyvendinimas“. Konferencijoje bus aptariamos darbuotojų mobilumo Europos Sąjungoje temos: laisvas asmenų judėjimas – pasiekimai ir problemos, su kuriomis pastaruoju metu susiduriama ES šalyse, darbuotojų komandiravimo teisinis reglamentavimas, darbuotojų informavimas ir konsultavimas bei kitos susijusios temos.

Parašykite komentarą