Nematoma grėsmė sulaukia politikų palaikymo

Tarptautinis socialinis projektas „Nebūk naivus kelyje“ dar kartą nori atkreipti visuomenės dėmesį į kai kurių politikų drąsiai reklamuojamą „vežimo paslaugą” UBER ir kviečia ją objektyviai vertinti. 
 
Tiek mūsų, tiek vežėjų nuomone, šis darinys gali padidinti nelegalių arba nereikalingų ir įvairių abejonių dėl paslaugos teikimo saugumo keliančių kelionių skaičių. 
Mes, kaip projektas,  kurio vienas iš pagrindinių tikslų yra mokyti visuomenę keliauti atsakingai, niekada nepalaikysime save vežėjais vadinančių darinių, kurie neatitika vežėjo statuso.
Raginame visuomenę likti budriais ir nepasiduoti įkyrioms reklamoms, skatinančioms keliauti nepatikimu būdu.
Gyvybę patikėti bet kam nederėtų. Atsižvelgiant į tai, kad Lietuvoje klesti nelegalūs vežėjai stotyse, o tokios paslaugos siūlomos jų socialiniuose puslapiuose, keleiviams patariame būti išmintingais, objektyviai vertinti tokius pasiūlymus.
Neužmirškime, kad šalyje nemažėja o tik didėja dingusių žmonių skaičius, o pagal prekybą žmonėmis, esame pirmi Europoje. 
Todėl raginame tiek valdžios, tiek atitinkamas institucijas pagal kompetenciją reaguoti į darinius, kurie ignoruoja teisines normas ir gali kelti grėsmę keleivių saugumui.

Parašykite komentarą