„Enefit“ pristato galimybę verslui naudoti ekologišką elektros energiją

Nepriklausomas elektros tiekėjas „Enefit“ pasiūlė verslo įmonėms ir kitoms organizacijoms įsigyti elektros energijos, pagamintos naudojant atsinaujinančius energijos šaltinius. Bendrovė nuo šiol užtikrina, kad klientams, pasirinkusiems specialiu ženklu „Green Energy“ pažymėtą produktą, jiems bus garantuojamas ekologiškos elektros energijos tiekimas.  

„Susidomėjimas ekologiška elektros energija rinkoje didėja, todėl verslui pasiūlėme naują elektros energijos produktą, kuris taps nauja alternatyva į tvarų veiklos modelį orientuotoms įmonėms. Savo esamiems klientams pasiūlę naudoti ekologišką elektros energiją praėjusių metų pabaigoje, sulaukėme palankios reakcijos – pirmąjį šių metų ketvirtį 40 proc. jiems pateiktos energijos buvo pagaminta iš atsinaujinančių šaltinių“, – teigia „Enefit“ generalinis direktorius Janis Bethers.

Tarp „Enefit“ klientų, pasirinkusių naudoti ekologišką elektros energiją, yra tokios įmonės kaip „Neo Group“, „Cesta“, „Maltosa“, „Reitan Convenience Lithuania“, valdanti „Lietuvos spauda“ ir „Narvesen“ parduotuvių tinklą, kitos įmonės.  Visai „Enefit“ tiekiamai žaliajai energijai yra suteikiamos kilmės garantijos, kurios įrodo, kad energija buvo pagaminta iš atsinaujinančių energijos išteklių.

Lietuvos rinkai pasiūliusi naują žaliosios energijos produktą, „Enefit“ klientams tiekia elektros energiją iš pagrindinės įmonės „Eesti Energia“ atsinaujinančių energijos išteklių portfelio, kuriame pagrindinė dalis tenka vėjo energijai. Per 2015 m. „Eesti Energia“ pagamino 360,8 GWh elektros energijos iš atsinaujinančių energijos išteklių. Palyginti su 2014 m., ši dalis padidėjo 21,3 proc. ir sudarė 5 proc. visos bendrovės pagamintos elektros energijos.

„Eesti Energia“ Estijoje valdo Narvos, Aulepo ir Virtsu vėjo elektrinių parkus, kuriose pagaminama didžioji dalis ekologiškos elektros energijos. Ekologiška elektros energija taip pat gaunama įmonei priklausančiose kogeneracinėse biokuro ir atliekų deginimo jėgainėse, taip pat Linnamės bei Keila Joa hidroelektrinėse. Remiantis praėjusių metų duomenimis, bendrovei priklausančiose vėjo elektrinėse pagaminta 62 proc., hidroelektrinėse – 2 proc., iš kitų atsinaujinančių šaltinių gauta 36 proc. visos ekologiškos elektros energijos.

Ekologišką elektros energiją žymintis prekės ženklas „Green Energy“ pristatytas dar 2001 m., o „Eesti Energia“ buvo pirmoji įmonė Rytų Europoje, savo klientams pasiūliusi naudoti žaliąją energiją. 

Parašykite komentarą