Kviečia II-oji nacionalinė jaunųjų sociologų ir antropologų konferencija „Aktualūs sociologijos ir antropologijos tyrimai: problemos ir kontekstai“

Renginio tipas: Diskusija
Renginio data: 2016-04-22, penktadienis
Renginio pradžia: 10:00
Renginio vieta: VDU Socialinių mokslų fakultetas. Jonavos g. 66, LT-44191 Kaunas

Balandžio 22 d. Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Sociologijos katedra jau antrą kartą rengia II-ąją nacionalinę jaunųjų sociologų ir antropologų konferenciją „Aktualūs sociologijos ir antropologijos tyrimai: problemos ir kontekstai“. Šiemet konferencija skiriama Lietuvos sociologijos mokslo pradininkui, Dickinsono koledžo (JAV) profesoriui Vytautui Kavoliui, kuriam šiemet būtų sukakę 85-eri metai, atminti. Profesorius įkvėpė ne vieną šiuolaikinį Lietuvos socialinį tyrėją, šiomis patirtimis ir Lietuvos sociologijos situacija plenarinėje konferencijos diskusijoje dalinsis prof. dr. Egidijus Aleksandravičius, prof. dr. Vylius Leonavičius, doc. dr. Dainius Genys ir jos moderatorius prof. dr. Artūras Tereškinas.

Antroji konferencijos dalis skiriama jaunųjų tyrėjų sociologiniams ir antropologiniams tyrimams aptarti.

Konferencija baigiama forumo diskusija „Sociologijos diplomas kišenėj – kas toliau?“, kurios moderatorė VU Sociologijos doktorantė ir tinklaraščio „Sociali sociologija“ redaktorė Milda Pivoriūtė provokuoja:

Paryžius*: Ką studijuoji?

Torentas:  Sociologiją.

Paryžius: Ai, tai po to tas apklausas darysi?

[Torentas lengvai sutrinka ir negali įvardinti konkrečių veiklos galimybių.]

Su panašia situacija susiduria ne vienas sociologiją studijuojantis jaunuolis. Taip, apklausos – viena iš sociologijos profesinės veiklos lauko galimybių, bet ne vienintelė. Ką galima veikti baigus sociologijos studijas? Kur save realizuoja šios disciplinos atstovai? Kokie profesiniai jų įgūdžiai reikalingi darbo rinkoje? Diskutuojant sociologijos absolventų profesinės veiklos galimybių įvairovę, savo patirtimi dalinsis VDU Sociologijos katedros absolventės Dovilė Bezubec (UAB FESTO), Ieva Dryžaitė (Lietuvos nacionalinė M. Mažvydo biblioteka) ir dr. Živilė Kėrytė (VšĮ Šeimos santykių institutas).  

Konferencija kviečia moksleivius, studentus, absolventus ir visus, besidominčius sociologija, antropologija ir šių sričių tyrimais.

* Paryžius, Torentas – tai 2 iš 163-jų pirmąjį 2015 m. pusmetį užregistruotų naujų vaikų vardų.

Parašykite komentarą