Šeštadienį paaiškės jaunasis šalies atstovas UEFA Europos futbolo čempionato finale

Šeštadienio popietę Vilniuje paaiškės jaunasis Lietuvos atstovas, kartu su stipriausiais žemyno žaidėjais žengsiantis į UEFA Europos čempionato finalinių rungtynių aikštę. Juo taps vienas iš daugiau kaip pustrečio šimto restoranų tinklo „McDonald‘s“ organizuojamos iniciatyvos „Į stadioną – su žvaigžde!“ dalyvių. Būsimam laimėtojui teks įveikti net du atrankos etapus futbolo aikštelėje.

 

Abu atrankos etapus geriausiu rezultatu įveikusiam laimėtojui ar laimėtojai ir jį lydėsiančiam vienam iš tėvų ar globėjų atiteks kelionė į Prancūziją ir bilietai į 2016 metų UEFA Europos čempionato finalines varžybas. Prieš pat lemtingas rungtynes, kurių metu paaiškės šiųmečiai Europos futbolo čempionai, jaunajam lietuviui bus suteikta galimybė į jų aikštę palydėti vieną iš pajėgiausių žemyno žaidėjų.

„Tai iš tiesų jaudinanti akimirka, nes tokia galimybė pasitaiko bene tik kartą gyvenime.  Džiaugiamės, kad ją galime suteikti ir vienam iš Lietuvos vaikų ir tikime, kad atrankos laimėtojo laukianti kelionė taps nepamirštamu nuotykiu ne tik pačiam laimėtojui, bet ir visai jo šeimai“, – sakė iniciatyvos organizatoriaus restoranų tinklo „McDonald‘s“ marketingo ir skaitmeninės rinkodaros vadovė Baltijos šalyse Laura Jasėnaitė.

Jaunųjų futbolo aistruolių atrankos metu lauks vikrumo, kamuolio valdymo įgūdžių, taiklumo ir komandinio žaidimo išbandymai. Atrankoje susirungs iš viso 5 amžiaus grupių futbolo aistruoliai iš įvairių šalies miestų. Iš jų jauniausiems  – dar tik šešeri, vyriausiems – 10 metų.

Specialias užduotis atrankai parengė iniciatyvos partnerė ir atrankos organizatorė futbolo mokykla „Audra“. Pasak jos direktoriaus ir vyriausiojo trenerio Nerijaus Budraičio, būsimoji  atranka bus iššūkis ne tik jos dalyviams, bet ir ją stebėsiantiems mokyklos treneriams. „Tokio amžiaus vaikai pasižymi ypatingu vikrumu, tad teks įdėmiai stebėti, kaip šiems seksis įveikti profesionalų parengtą užduočių grandinę, į kurią bus įtraukti ir mažųjų tėveliai. Pirmajame etape dalyvių lauks atranka kiekvienoje amžiaus grupėje. Aukščiausias vietas savo amžiaus kategorijoje užėmę vikruoliai vėliau susirungs finaliniame etape, kuriame ir paaiškės būsimas laimėtojas“,  – sakė N. Budraitis.

Iki penktadienio vakaro prie jau užsiregistravusių daugiau kaip 260 jaunųjų futbolo sirgalių ir žaidėjų gali prisijungti kiekvienas 6 – 10 metų amžiaus vaikas iš Lietuvos. Atrankoje gali dalyvauti visi šio amžiaus vaikai, nepriklausomai nuo to, ar lanko futbolo treniruotes, ar kol kas šį žaidimą mieliau stebi per televizorių. Registraciją į atranką vykdome internetu, adresu www.mcd.lt/futbolas.

„Į stadioną – su žvaigžde!“ atranka Lietuvoje organizuojama nuo 2008 m. ir  rengiama kas antrus metus, vykstant Europos ir Pasaulio futbolo čempionatams. Dėka šios iniciatyvos į svarbiausius žemyno ir planetos futbolo renginius vyko jau 5 vaikai iš Lietuvos.

Visame pasaulyje futbolą ir įvairius jo renginius tarptautinis restoranų tinklas „McDonald‘s“ remia jau daugiau kaip 30 metų. Nuo 2002 m. tinklui suteikta išskirtinė teisė organizuoti tarptautinę „Player Escort“ programą, kurios metu svarbiausiuose futbolo turnyruose – Pasaulio ir Europos čempionatuose – „McDonald‘s“ rengia futbolininkų palydėtuves vaikams. Ši, ko gero, tik kartą gyvenime pasitaikanti galimybė lydėti futbolo žvaigždes į svarbiausių planetos čempionatų stadionus, suteikiama 6 – 10 metų vaikams iš daugiau kaip 60 valstybių. 

Parašykite komentarą