VITA MOBILE: susitikimas su E. Vareikiu „Kaip keliauja turistai ir diplomatai, arba kultūros įtaka politikai“

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: 2016-04-26, antradienis
Renginio pradžia: 17:30
Renginio vieta: Kauno apskrities viešoji biblioteka (Radastų g. 2, 322 kamb.)

2016 m. balandžio 26 d., antradienį, 17.30 val. Kauno apskrities viešoji biblioteka (Radastų g. 2, 322 kamb.) kviečia į kelionių kultūros ciklo VITA MOBILE renginį „Kaip keliauja turistai ir diplomatai, arba kultūros įtaka politikai“. Šia tema mintimis dalysis LR Seimo narys Egidijus Vareikis.

Politikas, visuomenės veikėjas, Seimo Užsienio reikalų komiteto ir Europos reikalų komiteto bei daugelio tarpparlamentinių ryšių su įvairiomis šalimis grupių narys, diplomatas Egidijus Vareikis ne tik dirba Seime. Jis – poezijos ir politologijos knygų autorius, periodinėje spaudoje publikavęs šimtus straipsnių, tarp jų keliasdešimt mokslinių, nuolat skaito paskaitas politikos, diplomatijos, socialinių mokslų temomis.

Jau viešėjęs bibliotekoje, E. Vareikis šį kartą specialiai kelionių kultūros ciklui VITA MOBILE paruošė paskaitą „Kaip keliauja turistai ir diplomatai, arba kultūros įtaka politikai“. Politikas jau seniai pastebėjo, jog yra nemaža skirtis tarp keliautojo turisto ir keliautojo diplomato. Šį skirtumą ir / ar panašumą E. Vareikis žada aptarti susitikimo bibliotekoje metu.

„Kai keliauju po įvairias šalis, matau jų istoriją ir dabartį politikos šviesoje. Pavyzdžiui, labai įdomus regionas yra buvusi Jugoslavija ir aplinkinės šalys. Pagal kelio ženklus ir reklamų spalvas skiriu, kur yra serbų ir kroatų regionai, žinau, kad skirtingai sukirčiavus tą patį pavadinimą, galima tapti serbų draugu ir albanų priešu, arba atvirkščiai. Slovakijos miestus pavadinus vengriškai, galima suprasti, kas kam simpatizuoja. Azijoje suprantu, kas yra Kinijos, o kas Indijos draugai, Britų salose – kur prasideda Škotija. Kalbų mokėjimas ir istorijos žinojimas duoda labai daug: Azerbaidžane žinau, kur balsuoja pabėgėliai, o kur tik vietiniai gyventojai. Politikas mato, kuris tiltas tyčia sugriautas, kuris geležinkelis tyčia išardytas…“, – samprotauja E. Vareikis, kviesdamas diskusijai apie turistų ir diplomatų keliavimo ypatumus bei keliones apskritai.

Renginys nemokamas.

Parašykite komentarą