Gyvibingas kaimas – XXI amžiaus Lietuvai

Kodėl žemės ūkis yra svarbiausias atsakymas į XXI amžiaus Europos politikos iššūkius? Kaip žalieji sprendžia socialines problemas? Kaip kurti darbo vietas, kartu išsaugant aplinką ir visuomenės sveikatą?

Jei jus domina šios temos bei europinės politikos aktualijos, kviečiame balandžio 29 d. į susitikimą su Europos Parlamento Žaliųjų / Europos laisvojo aljanso grupės bendrapirmininke Rebecca Harms Aleksandro Stulginskio universitete, kur turėsite galimybę susipažinti su Europos žaliųjų požiūriu Lietuvos piliečiams aktualiais europinės darbotvarkės klausimais.

„Kai keliauju po Lietuvą, gėriuosi jūsų nuostabia gamta, liūdžiu regėdama tuštėjančius kaimus – visa tai puikiai iliustruoja, už ką ir prieš ką mes kovojame – už tai, kaip ne tik išsaugoti švarią aplinką, gamtą tausojančią žemdirbystę, bet ir sukurti gyvybingas bendruomenes, gyvą kaimą, darbo vietas kuriantį žemės ūkį bei švarią vietinę energetiką“, – sakė praėjusią vasarą Lietuvoje viešėjusi Rebecca Harms.

Rebecca Harms nuo 2004 m. yra Europos Parlamento narė, o nuo 2009 m. – ir Žaliųjų / Europos laisvojo aljanso grupės bendrapirmininkė. Šiuo metu ji dirba Pramonės, mokslinių tyrimų ir energetikos (ITRE) bei Užsienio reikalų (AFET) komitetuose, taip pat yra Europos Parlamento Pirmininkų konferencijos, ES-Ukrainos tarpparlamentinio bendradarbiavimo komiteto bei „Euronest“ parlamentinės asamblėjos narė. Pagal išsilavinimą – sodininkė. Nuo 1998 – Bündnis 90/Die Grünen partijos narė.

Programa pridedama.

Parašykite komentarą