DHL Savanorystės Dienos

Pirmaujanti logistikos ir pašto paslaugų kompanija Deutche Post DHL kiekvienais metais organizuoja pasaulines savanorystės dienas ir ragina savo darbuotojus prisidėti prie įvairiausių socialinių projektų, kurie vykdomi kartu su ne pelno organizacijomis.

Šis projektas pradėtas Azijoje 2008m., o vėliau išplito po Ameriką, Artimuosius Rytus, Afriką o galiausiai pasiekė ir Europą. Kiekvienais metais šis projektas įgauna vis didesnį pagreitį ir jame dalyvauja augantis skaičius DHL darbuotojų savanorių. Deutche Post DHL siekia motyvuoti ir pritraukti kuo daugiau savo darbuotojų dalyvauti savanoriškoje veikloje. 2014m. šioje iniciatyvoje dalyvavo daugiau nei 108 tūkstančiai darbuotojų iš 117 pasaulio šalių. Viso buvo įvykdyta 1700  skirtingų socialinių projektų, o 2015m. jau daugiau nei 110 tūkstančių darbuotojų prisijungė prie savanoriškos veiklos, kurios metu buvo dalyvaujama net 2000-čiuose projektų iš 114-likos pasaulio šalių. DHL Darbuotojai savanoriškai veiklai skyrė daugiau nei 260 tūkstančių valandų savo laisvo laiko. Šiuo projektu siekiama gerinti bendruomenės komunikaciją bei gerbūvį.

DHL savanoriai patys nusprendžia kokia savo veikla gali būti naudingi bendruomenei. Tai gali būti mokymai, pagalba neįgaliems žmonėms ar labdaros organizacijoms. Į savanorišką veiklą taip pat įeina aplinkos tvarkymas, mokyklų klasių atnaujinimas, renginiai vaikams su specialiais poreikiais bei pagalba senelių namuose. Tokio projekto vykdymas prisideda prie Deutche Post DHL straegijos „Gyventi atsakingai“. Globaliu mąstu yra vykdomi projektai su Jungtinėmis Tautomis ir SOS vaikų kaimu, suteikiant vaikams mokymosi, o jaunuoliams įsidarbinimo galimybes. Tailande DHL darbuotojai savanoriavo kartu su Aplinkosaugos Organizacija atsodinant vietinius miškus, Lotynų Amerikoje savanoriai kartu su „Techo“ organizacija padėjo atstatyti namus, sugriautus praūžus uraganui. Lietuvos DHL taip pat aktyviai dalyvauja savanoriškuose projektuose. Kovo mėnesį darbuotojai rinko ir rūšiavo maisto produktus „Maisto Bankas“ akcijos metu. Balandžio mėnesį savanorišku darbu prisidėjo prie nevyriausybinio vaikų darželio Nendrė gerbūvio. Sutvarkyta teritorija, atnaujinta žaidimų aikštelė.

 Deutche Post DHL sukūrė specialų tinklalapį, kuriame darbuotojai iš įvairių šalių gali dalintis savo patirtimi dalyvaujant savanoriškuose projektuose.

Parašykite komentarą