Premjeras A. Butkevičius: Klaipėdoje duris atvers tarptautinius standartus atitinkantis baseinas

Iš Vyriausybės patvirtintų projektų sąrašo, kuriems penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose ir  dešimtyje regionų iš viso bus skirta daugiau nei 700 mln. eurų Europos Sąjungos (ES) investicijų, Klaipėdos daugiafunkciam sveikatingumo centrui skiriama 11,5 mln. eurų iš ES struktūrinių fondų. Dar apie 3 mln. turės skirti miesto savivaldybė. Centre bus integruotas 10-ties plaukimo takelių baseinas, kurio infrastruktūra atitiks tarptautinėms varžyboms keliamus reikalavimus. Projektą planuojama įgyvendinti per dvejus metus.

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius teigia tikįs, kad Klaipėdos miesto savivaldybė sugebės netrukus užbaigti rangos darbų pirkimo konkursą ir statybos prasidės jau šią vasarą. „Investuodami į sporto, sveikatingumo ir kultūros objektus įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose, mes ne tik kuriame darbo vietas ir didiname gyventojų socialinį užimtumą, bet ir ugdome sportininkus, pritraukiame vis daugiau užsienio turistų, skatiname kultūrinę veiklą. Biurokratiniai nesklandumai savivaldybėse negali tam trukdyti“, – sako premjeras. 

Vyriausybės vadovas primena, jog Palangoje jau pastatyta universali sporto salė, miesto koncertų salė ir renovuotas stadionas, Šilalėje atidarytas baseinas. Sporto, sveikatingumo kompleksų ar plaukimo baseinų statybų kapsulės įkastos Kretingoje, Rokiškyje ir Radviliškyje. Dar vienas universalus sporto kompleksas projektuojamas Mažeikiuose. Šiemet bus užbaigta Varėnos sporto komplekso baseino statyba ir Druskininkų sportininkų rengimo centro antrojo etapo darbai – baseinas ir dvikovių sporto šakų salė.  

Daugiafunkcinis sveikatingumo centras Klaipėdoje ne vienintelis objektas, sulauksiantis investicijų. Vyriausybė per įvairiais ministerijas uostamiestyje taip pat planuoja finansuoti naujo pakeliamo tilto per Danės upę statybą, sutvarkyti Danės prieigas ir krantinę, rekonstruoti Turgaus aikštę su prieigomis, taip pat daugiabučių kiemus ir kitas miesto erdves. 

Pagal patvirtintą Klaipėdos miesto integruotą teritorijų vystymo (ITV) programos veiksmų planą miesto plėtrai numatyta skirti daugiau nei 77 mln. eurų, iš kurių daugiau nei 57 mln. eurų – ES struktūrinių fondų lėšos.

Parašykite komentarą