ETNO ketvirtadienis. Segės iš skiaučių

Renginio tipas: Dirbtuvės
Renginio data: 2016-05-19, ketvirtadienis
Renginio pradžia: 18:00
Renginio vieta: Vilniaus etninės kultūros centras (Pamėnkalnio g. 34)

Gegužės 19 d. 18 val. kviečiame į jaukų ir šiltą Etno ketvirtadienio užsiėmimą, kurį skiriame gražiai pavasario progai – meilės deivės Mildos dienai. Ateikite ir susikurkite papuošalą ar kitą dirbinį iš skiaučių. Nustebinkite mylimą draugę, mamą ar pamaloninkite save. Kaip visuomet maloniai laukiame Jūsų Vilniaus etninės kultūros centre (Pamėnkalnio g. 34)! Kvapnia arbata vaišina mūsų draugai Jūsų ETNO arbata.

Priemonėmis dirbtuvėlėms pasirūpinsime mes, tačiau, jeigu turite įvairių skiaučių, sagų ar kt. smulkmenų, kurias norėtumėte panaudoti – atsineškite.
Skiautines seges pasidaryti mokys Sigita Pikturnaitė, kuri jau daugiau nei 10 m. laisvalaikiu užsiima vilnos vėlimu ir kitais rankdarbiais.

Vietų skaičius labai ribotas, todėl BŪTINA IŠANKSTINĖ REGISTRACIJA https://docs.google.com/forms/d/1KtSi60EU3scrOjROOWBAbnOJVVhRBJzGtt-KRL9rz_o/viewform
arba tel. 8 5 279 1287
——————-
„ETNO ketvirtadienis“ – tai užsiėmimai, kurių tikslas skatinti tradicinės dvasinės ir materialinės kultūros prieinamumą, pažinimą ir tęsimą bei parodyti tradicinės kultūros įvairovę, jos pritaikymo ir interpretacijos galimybes, gausinti žmonių, besidominančių etnine kultūra, bendruomenę.

„ETNO ketvirtadienis“ – tai galimybė įvairaus amžiaus ir profesijų žmonėms, kurie domisi ar dar tik nori atrasti etninę kultūrą, susipažinti su ja įvairių seminarų, diskusijų, etno kino peržiūrų, pasidainavimų, pasigrojimų ar dirbtuvėlių metu. Per užsiėmimus, gerdami lietuviškų žolelių arbatą, dainuojame liaudies dainas, grojame tradiciniais ir „šiuolaikiniais“ muzikos instrumentais, mezgame riešines, vejame juostas, gaminame kalėdinius žaisliukus ir Užgavėnių kaukes, marginame velykinius kiaušinius, žiūrime etno kiną, klausomės paskaitų ir įvairiausių pasakojimų, atsižvelgdami tiek į dalyvių poreikius, tiek į natūralų gamtos ciklą, kalendorines šventes.

Parašykite komentarą