Europos šalys per pašto ženklus puoselės „žaliąsias“ idėjas

Kasmet Europos šalių leidžiama pašto ženklų serija „Europa“ šįsyk atkreipia dėmesį į aplinką tausoti skatinančias „žaliąsias“ idėjas. Šį šeštadienį, gegužės 7-ąją, Lietuvos paštas išleis du pašto ženklus, kuriais siekiama didinti Lietuvos gyventojų ekologinį sąmoningumą.

Apyvartoje pasirodysiantys pašto ženklai sukurti pagal bendrą visiems Europos šalių paštams numatytą temą „Mąstyk žaliai“ (angl. Think Green). Lietuvoje išleidžiamas lietuvių dailininko Vykinto Pakalkos sukurtas pašto ženklas, o kipriečių menininko Doxia Sergidou sukurtas pašto ženklas pasirodys visose Europos šalyse (taip pat ir Lietuvoje).

Kiekvieno pašto ženklo nominalas – 0,71 euro, tiražas – po 300 tūkst. egzempliorių.  

„Europos pašto operatorių asociacija „PostEurop“ šiemet dėmesį atkreipė į aplinkos apsaugą. „Žaliai“ mąstyti skatinančios idėjos, įamžintos pašto ženkluose, pasklis iš visų Europos šalių.

Be to, šiemet pasirodys jau 60-oji pašto ženklų laida iš serijos „Europa“, todėl visose Europos šalyje išleidžiamas ir vienas bendras pašto ženklas. Jis simboliškai primena, kad kiekvieno iš mūsų rankose yra galimybė išsaugoti švarią ir sveiką aplinką“, – teigė Lietuvos pašto Pašto ženklų leidybos departamento vadovas Ervinas Vaišnoras.  

Su šiais pašto ženklais apyvartoje pasirodys ir pirmosios dienos vokas. Taip pat bus išleistas bukletas. Šeštadienį pašto korespondencija, apmokama naujaisiais pašto ženklais, Vilniaus centriniame pašte bus antspauduojama pirmosios dienos datos spaudu.

Sparčiai besivystančiame pasaulyje aplinkos saugojimo ir tausojimo klausimai tampa itin aktualūs. Mokslo pažanga, pramonės augimas ir ūkio plėtra kelia rimtą grėsmę ekologiniam saugumui. Aplinkosauga yra vienas iš svarbiausių ES ekonomikos augimo strategijos „Europa 2020“ prioritetų.

Per metus Lietuvos paštas išleidžia 25–27 pašto ženklus. Lietuvos paštas taip pat teikia kurjerių, logistikos ir finansinio tarpininkavimo paslaugas.

Parašykite komentarą