„Eurovizijai“ „Tele2“ sukūrė programėlę, kuri leis kartu dainuoti visai Europai

Vilnius, 2016 m. gegužės 10 d. Oficialus „Eurovizijos“ telekomunikacijų operatorius „Tele2“ paskelbė iniciatyvą „The Sound of Europe“. Visi Europos gyventojai kviečiami atsisiųsti nemokamą programėlę ir sudainuoti specialiai šiai progai sukurtą dainą „One“. Prie iniciatyvos kviečiami prisijungti ir lietuviai.

Tai galima padaryti iki gegužės 14 d., kai įvyks „Eurovizijos“ dainų konkurso, šiemet švenčiančio savo 60-ąjį jubiliejų, finalas. Visų programėle pasinaudojusių dainuojančių europiečių balsai bus sujungti į bendrą chorą, ir „Tele2“ suteiks Europai galimybę tapti didžiausio pasaulyje dainuojančio balso dalimi.

Nemokama mobilioji programėlė ir minios resurso (angl. crowdsourcing) technologija pirmą kartą leis visiems europiečiams dainuoti drauge.

Dainą „One“ parašė Madonnai ir Britney Spears kuriantis Pontusas Winnbergas. Daina ir iniciatyva „The Sound of Europe“ yra skirti skatinti atviresnę, bendresnę ir tolerantiškesnę visuomenę. Visas iš šio projekto gautas pajamas „Tele2“ skirs labdarai.

„Mūsų iniciatyva atspindi, kaip mobilusis ryšys padeda įveikti valstybių sienas, asmenines ir kultūrines ribas. Didžiuojamės galėdami pasaulyje vadintis minios resurso dainavimo pradininkais. Nekantraujame pamatyti, kaip mūsų iniciatyva vystysis ir suvienys žmones, gyvenančius skirtinguose Europos kampeliuose“, – teigė Karlas Skoogas, „Tele2“ prekės ženklo koncepcijos vadovas ir projekto kuratorius.

„Didžiuojuosi būdamas iniciatyvos „The Sound of Europe“ dalimi. Parašiau dainą „One“ būtent „Tele2“, kad parodyčiau, kaip muzika gali suvienyti žmones ir kurti sienų neturintį atvirumą. Šios dainos siunčiama žinutė kalba pati už save, taigi esu tikras, kad daugeliui iniciatyva patiks ir jie noriai prisidės savo dainavimu prie atviresnės ir labiau įtraukiančios visuomenės kūrimo“, – pasakojo dainos kūrėjas P. Winnbergas.

Bet kuris žmogus, parsisiuntęs programėlę „The Sound of Europe“, gali dainuodamas prisidėti prie idėjos įgyvendinimo iki gegužės 14 d., kai Švedijos sostinėje Stokholme įvyks „Eurovizijos“ dainų konkurso finalas.

Internetinėje svetainėje www.thesoundofeurope.com galima pasiklausyti, kaip ši daina skamba panaudojant minios resursą, ir sekti skambesio kitimą realiu laiku.

Nemokama programėlė telefonams „iPhone“ – https://itunes.apple.com/app/id1103845712

Nemokama programėlė telefonams su „Android“ operacine sistema – https://play.google.com/store/apps/details?id=se.tele2.thesoundofeurope

Parašykite komentarą