Seimo narys R.Kupčinskas dalyvaus Baltijos Asamblėjos konferencijoje

Seimo narys, Seimo delegacijos Baltijos Asamblėjoje pirmininko pavaduotojas Rytas Kupčinskas vyksta į Rygą (Latvijos Respublika) gegužės 12–13 dienomis dalyvauti Baltijos Asamblėjos ir Baltijos Ministrų Tarybos rengiamoje konferencijoje „Baltijos regiono saugumas: dabartinės tendencijos ir perspektyvos“.

Konferencijoje didelis dėmesys bus skiriamas diskusijoms, kaip pasitelkti žiniasklaidą, siekiant didinti regiono saugumą bei tyrinėjamos galimybės stiprinti žiniasklaidos erdvę nacionaliniu, regioniniu ir tarptautiniu mastu.

Konferencijoje politikos formuotojai, mokslininkai ir žiniasklaidos atstovai turės galimybę pasidalinti įžvalgomis, kaip stiprinti regiono žiniasklaidos vaidmenį kovoje su hibridinėmis grėsmėmis, taip pat jos įtaką formuojant Baltijos regiono perspektyvą NATO ir ES kontekste.

Konferencijos dalyviai taip pat bus kviečiami aptarti ES globalios strategijos užsienio politikos prioritetus, artėjant NATO viršūnių susitikimui Varšuvoje.

„Mes tikimės, kad ši konferencija ne tik identifikuos problemas ir nubrėš naujas galimybes, bet ir suras atsakymus į pagrindinius su Baltijos regiono saugumu susijusius klausimus, taip pat padidins mūsų valstybių ir visuomenių atsparumą“, – rašoma konferencijos organizatorių kvietime.

Parašykite komentarą