Seimo Pirmininkė: „Laikas pradėti kalbėti apie lietuvių grįžimo programą“

2016 m. gegužės 17 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė pasveikino į paskutinį šios kadencijos Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos posėdį susirinkusius narius. Savo kalboje parlamento vadovė pažymėjo, kad tai puiki proga apžvelgti nuveiktus darbus ir įvertinti ateities darbų tęstinumą,  ir pabrėžė, kad jau pats laikas pradėti kalbėti apie lietuvių grįžimo programą.

„Pagrindinis ir esminis šių dienų klausimas yra nuolat blogėjanti Lietuvos demografinė padėtis ir iš Tėvynės išvažiuojančių žmonių skaičiaus didėjimas. Todėl laikas, manau, ir Jūsų komisijoje pradėti kalbėti apie lietuvių grįžimo programą“, – kalbėjo Seimo Pirmininkė L. Graužinienė, pakviesdama susirinkusiuosius dalintis mintimis ir pasiūlymais.

Palinkėjusi komisijai darbingų posėdžių, Seimo Pirmininkė perdavė linkėjimų tėvynainiams svetur. „Dėkoju, kad esate, kad esate neabejingi, kad dirbate Lietuvos labui. Esate visada čia laukiami. Seimas, kaip demokratiška institucija, visada išliks atviras savo tautiečiams iš viso pasaulio“, – teigė politikė.

Savo kalbą parlamento vadovė baigė jau tradicija tampančiais žodžiais: „Toli ar arti – visi esame lietuviai ir mes kartu kuriame Lietuvą“.

Seimo kanceliarijos nuotraukos (aut. Džoja Gunda Barysaitė)

 

Neringa Mikėnaitė

Seimo Pirmininko patarėja

Tel. (8 5) 239 6344, mob. 8 698 42 759

El. p. neringa.mikenaite@lrs.lt

 

Parašykite komentarą