V. Mazuronis: „Užteks mus gąsdinti masiniais bankrotais – MMA turi kilti“

Antradienį, gegužės 17 d., Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje vyko Trišalės tarybos posėdis, kuriame nuspręsta Vyriausybei teikti išvadas dėl minimalios mėnesinės algos (MMA) didinimo iki 380 eurų nuo liepos 1 d. Darbo partija jau seniai palaiko šį siekį ir mano, jog MMA turi nuosekliai didėti kiekvienais metais.

„Dar praėjusių metų spalį kartu su koalicijos partneriais politinėje taryboje sutarėme, jog minimali mėnesinė alga (MMA) nuo šių metų sausio 1 d. turi kilti iki 350 eurų (ir tai jau įvyko), o nuo liepos 1 d. iki 380 eurų. Atsižvelgiant į tai, jog MMA gauna daugiau nei 240 000 Lietuvos žmonių, mes ne kartą sakėme, jog privalome didinti minimaliausias žmonių pajamas. Tačiau šiandieniniai darbdavių samprotavimai ir nepritarimas šiam siūlymui atrodo gerokai nelogiški, juk apie sprendimą nuo liepos 1 d. MMA didinti iki 380 eurų jie žinojo daugiau nei prieš pusmetį“, – sako Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

Anot politiko, darbdavių grasinimai masiniais bankrotais yra nepagrįsti.

„Darbdaviai sako, kad apie minimalios mėnesinės algos didinimą būtų galima kalbėti tik nuo 2017 m. Tačiau, mano manymu, jie niekada nebus pasiruošę jos didinimui ir visada ras priežasčių to nedaryti, todėl nematau jokios prasmės delsti. Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos vadovas teigia, jog nėra ištirta, ar smulkus verslas yra pajėgus didinti MMA. Aplinkinėse valstybėse MMA yra didesnis, todėl MMA turime kelti ir mes“, – teigia V. Mazuronis.

Parašykite komentarą